32. AZ ÉRZÉKELÉS ÉS AZ ORIENTÁCIÓ NÖVELÉSEAz interiorizációs események kifuttatása után biztonságos az exteriorizációs gyakorlatoknak keményebben nekiveselkedni.

A korábbi ilyen gyakorlatokhoz hasonlóan a valódi érzékleteket valószínűleg keverni fogod a képzeltekkel. Ne hasonlítsd össze azt, amit érzékelsz, azzal, amit a testi szemeiddel látsz, és ne kezdd el leértékelni magad a pontatlanságok miatt. A jó érzékelés kifejlesztése fokozatosan történik. Ezek az eljárások egy kicsit továbbvisznek ezen az úton.

32.1 Pozitív exteriorizáció

Feküdj le és csukd be a szemed. Futtasd a következőket felváltva addig, amíg valamennyire meg nem bizonyosodsz arról, hogy valamilyen testen kívüli érzékelés bekapcsolódott.

32.1 a) Válassz ki három pontot a testedben.

32.1 b) Válassz ki három pontot a szobában.

32.2 Távolság (a szabadban)

Sétálj körbe a szabadban.

Válassz ki két tárgyat és figyeld meg a közöttük lévő távolságot, majd érezd a teret közöttük.

Ezt nagyon sokszor végezd el, amíg valóban birtokolni nem tudod a teret.

32.3 Távolság (exterior)

A következőkben feküdj le, csukd be a szemed, és csináld ugyanezt a gyakorlatot (a fenti 32.2-t)

Szemelj ki két tárgyat és figyeld meg a közöttük lévő távolságot, azután érezd a teret közöttük.

Ezt szintén nagyon sokszor csináld, amíg valóban birtokolni tudod a teret.

32.4 A nagy utazás

A következő listában szereplő bolygók mindegyike esetében helyezkedj el felette (vagy gondold el, hogy lenézel rá), tekints rá és szemelj ki pontokat a felszínén, majd interiorizálj a belsejébe (egy nagyobb teret elfoglalva a bolygó közepében), azután exteriorizálj belőle, mindezt háromszor végrehajtva. Azután menj a következő bolygóra.

Amikor végeztél a listával, kezdd megint az elejével. Folytasd, amíg az érzékelésedben, a realitásodban vagy az orientációdban jelentős nyereséget nem érsz el.

Az alábbi bolygólistát használd

32.4 a) Mars

32.4 c) Vénusz

32.4 d) Jupiter

32.4 e) Szaturnusz

32.4 f) Merkúr

32.4 g) Uránusz

32.4 h) Neptunusz

32.4 i) Plútó

32.4 j) Hold

32.4 k) Föld

Hagyj figyelmen kívül minden energiamezőt és furcsa érzékletet, és csak folytasd a gyakorlatot.

32.5 Orientáció

Sétálj körbe a szabadban. Amint így teszel, képzeld el, hogy te vagy mozdulatlan és az univerzumot mozgatod magad körül. Ahogy pedig ezt folytatod, kezdj el tárgyakat észrevenni, és figyeld meg a távolságot közted és a tárgyak között.

Amikor ezt már könnyedén meg tudod csinálni, akkor kezdj el váltakozva mozogni az univerzumban és magad körül mozgatni az univerzumot, mindegyik gondolatot néhány pillanatig megtartva.

32.6 Utcasarkok

Feküdj le és csukd le a szemed.

Menj el (képzeletben) egy nagyváros forgalmas kereszteződésébe, ahol rengeteg ember és mindenféle érdekes dolog van körülötted. Állj meg az egyik utcasarkon és nézz körül. Tedd a következőket:

32.6 a) Vegyél észre néhányt tárgyat.

32.6 b) Vegyél észre néhányt mozgást.

32.6 c) Vegyél észre néhányt embert.

Ezután keress egy másik kereszteződést egy másik városban és ismételd meg. Ezt bevásárlóközponttal vagy hivatalokkal variálhatod.

Ezt sokszor hajtsd végre.

32.7 Testeket elképzelve

Ismételd meg a fenti 32.6-os gyakorlatot, de ezúttal a sarkon állva, egy testben képzeld el magad. Ez egy "asztrál", "energia" vagy "szellem" test is lehet, ami a többiek számára anyagtalan.

Ezt a gyakorlatot (menj az utcasarokra, nézz körül, vegyél észre tárgyakat, mozgásokat, embereket) a jelenlegi testedet elképzelve végezd.

Ezután egy öreg testet elképzelve magadnak végezd újra.

Ezután egy fiatal testet elképzelve magadnak végezd újra.

Ezután egy ellenkező nemű testet elképzelve magadnak végezd újra.

Ezután egy erőteljesnek látszó testet elképzelve magadnak végezd újra.

Ezután egy okosnak látszó testet elképzelve magadnak végezd újra.

Ezután egy szentnek látszó testet elképzelve magadnak végezd újra.

Ezután önmagadat mint egy energiafelhőt, a szemeidet mint arany korongot végezd csináld újra.

Ezután semmiként végezd újra.

32.8 Többet a testekről

Csukd be a szemed és sok-sok példányban képzeld el a tested.

Préseld össze a másolatokat egy labdába és omlaszd össze úgy, hogy semmi ne maradjon belőle.

Ezután képzelj el még több másolatot és hajítsd el őket.

Váltogasd ezt a két műveletet.

32.9 Tükröt használva

Nézz egy tükörbe és váltakozva lásd a tökéletes önmagad (a tényleges tested helyett) és a semmit (figyelmen kívül hagyva, hogy a szemeid azt mondják, hogy ott vagy).

32.10 Exterior változat

Csukd be a szemed, és mozogj körbe a szabadban. Keress tükröző felületeket és nézz beléjük, váltakozva lásd az ideális önmagad és a semmit.

32.11 Tapintás

Sétálj körül a szabadban.

Érints meg valamit, majd hagyd ott.

Ezután mentálisan érintsd és hagyd ott és próbáld meg ugyanazt az érzést megkapni.

Egy bizonyos tárgyon néhányszor ismételd meg és ezután térj át a következőre.

32.12 Hangok

Csukd be a szemed és nézz körül egy nagyvárosban. Figyelj érdekesnek látszó hangokra, menj oda, ahonnan hallatszanak és nézz körül.

32.13 Ext/int a testen

Feküdj le és csukd be a szemed.

Képzeld el magad, mint egy mindenféle dolgot (mindenféle bigyót, szerkezetet, tetszetősnek és érdekesnek látszó dolgot) tartalmazó energiafelhőt.

Gyengéden csúsztasd az egész holmit ki és be a fizikai testedbe. Szabályozd úgy, hogy ne legyen hatással a testedre, de próbáld megőrizni a kifelé és befelé mozgó tömeg és energia birtoklásának érzetét.

Ezután egy exterior helyzetből itasd át a testedet egy kényelmes fehér vagy arany energiafelhővel. Bármilyen fekete foltot változtass fehér vagy arany színűre.

32.14 A test működtetése

Helyezkedj el a test feje mögött egy méterrel. Terjeszd ki a teredet úgy, hogy elég nagy legyél ahhoz, hogy még ilyen távolságból is körülöleld a testedet.

Menj el egy népes helyre, sétálj körbe a testeddel és használd a testi szemeidet, de tartsd fenn azt a képzetet, hogy nagyobb vagy mint a tested, és azt a fejed mögül vagy az egész körülölelt térből irányítod.

Állj meg (vagy ülj le) egy kényelmes és nem feltűnő helyre.

A testi szemeiddel vegyél észre néhány tárgyat, ezután vegyél észre néhány mozgást, majd néhány embert. Ahogy ezt csinálod, gondold azt, hogy a szemeid képeket vesznek fel és ezt betáplálják az agyadba, majd ezeket egyfajta kommunikációs csatorna továbbítja feléd.

Ezután figyelmen kívül hagyva a testi érzékelést, ismételd meg a kiválasztási gyakorlatot a a fejed mögötti vagy a test környezetében található saját nézőpontodból, újra tárgyakat, mozgásokat, embereket kiszemelve.

Váltogasd ezt a két lépést.

31. Haladó eseményfuttatás Az új könyv bemutatása 33. Források és más fejlett mechanizmusok