48. KÖVETKEZŐ LÉPÉSEKA jelen könyv mégoly felszínes átdolgozása is szilárd alapot kell nyújtson számodra az igazság, a megvilágosodás és mindenféle képességek további keresésében.

Mostanra már eleget tudsz ahhoz, hogy bármivel biztonsággal kísérletezhess, és képesnek kell lenned arra is, hogy valamilyen fokú értékítéletet tudj mondani a különböző metafizikai irányzatokról és gyakorlatokról.

Nagyon ajánlott a könyv másodszori, alapos újra átdolgozása.

A tudattalan sötét területéből egy réteg eltávolítása felszínre hozza és elérhetővé teszi a következő réteget.

Az ebben a könyvben található eljárások többsége az alapokig nyúlik le, azonban egy kiválasztott területet nem tudsz teljesen felszámolni addig, amíg más területek érintetlenek maradnak.

Végül lehetségesnek bizonyul majd – mondjuk egyszerű felidézéses technikával vagy a problémák kezelésével – egészen azokig a korai istenszerű időkig visszamenően elérni dolgokat, amikor első alkalommal posztuláltuk a saját bukásunkat és csapdába esésünket.

Miután a könyv tartalmát mélyen és alaposan (általában a második alkalommal) átfuttattad, valószínűleg úgy fogod találni, hogy léteznek egyéb területek is, amiket meg kell vizsgálnod. Jó néhány haladó szintű rész van a Szuper Szcióban, és vannak továbbiak, melyeket a szabad zónában tekintettek át, és amelyek mindegyikével érdemes lehet foglalkoznod.

Amikor már messzire jutottál, helyesen teszed, ha újra visszatérsz ehhez a könyvhöz, és megnézned, hogy az eljárásokat tovább tudod-e vinni.

Az út hosszú, és nem teszek úgy, mintha mindenre tudnám a választ, viszont az itt bemutatott módszerek esetemben hasznosnak bizonyultak, még a számomra ismeretlen területekkel való ismerkedés esetében is.

Ha valaha egy sötét és ismeretlen területen találod magad, futtasd az első fejezetben található technikákat.

Az elérhetőség sávja csúcsfontosságú. Ez határozza meg, hogy mit tudsz elérni és mit tudsz megváltoztatni. Az E-méter csak az elérhetőség sávjában lévő dolgok esetében használható, és ez az oka annak, hogy nem használható a kozmikus kérdések megválaszolásában. Ugyanez igaz mindenre a hipnózistól a hit gyógyító erején át a pszichikai kommunikációig, vagy az orvosok által is elismert placebó hatásig. Ez mind az elérhetőség sávján belül működik, mert ez az a terület, ahol a személy még megváltoztathatja az elméjét, de már nem működik a mélyebben elhelyezkedő területeken.

A jelek arra mutatnak, hogy az elérhetőség sávja legjobb esetben is csak az összes dolog 20%-át teszi ki. Az ebben a könyvben leírt technikák működésének közös ismérve az, hogy az elérhetőség sávjából a tisztán áttekinthető területre helyeznek át dolgokat, és így lehetővé teszik mélyebben elhelyezkedő dolgok felbukkanását az elérhetőség sávjában.

Amint az elérhető 20% nagy részét feldolgoztad, úgy fogod találni, hogy olyan dolgokat is el tudsz érni, amire eddig nem is gondoltál, és olyan dolgokon tudsz javítani, amelyeket eddig az élet megváltozhatatlan tényei közé soroltál.

Mielőtt másodszorra vennéd át a könyvet, segítséget fog jelenteni a Szuper Szció 4. fejezete, amely az eljárások futtatásáról tartalmaz többletinformációkat, és szintén hasznos elolvasni a 2. fejezetet, amely a kozmikus történelemből ad ízelítőt és így segít a múlt életek során szerzett tapasztalatok elhelyezésében.

Szintén elolvashatod a jelen könyv mellékletét is, még akkor is, ha nem vagy hivatásos szakember. Mostanra már valószínűleg eleget tudsz a szcientológiáról ahhoz, hogy követni tudd a leírtakat.

Elolvashatsz néhányat Hubbard könyvei közül is, vagy meghallgathatod előadásait. Az 1952 és 1954 közötti szalagra rögzített előadások kimondottan ennek a könyvnek a szellemét tartalmazzák.

48.1. Más, követésre méltó területek

Ahhoz, hogy jól éld az életed, tudásra és különböző képességekre van szükséged. Ahhoz hogy megkeresd a napi betevőt, elő kell állítanod valamit, amit cserébe adhatsz érte.

Az egyik korábbi fejezetben vázolt felsőbb dinamikák területei ideálisak a követésre. Fejleszd képességeidet. Törekedj az esztétikára. Folytass építő jellegű tevékenységeket.

A felsőbb dinamikákon végzett munka ritkán jár azonnali jutalommal. Néha több élet munkája szükséges egy fontosabb képesség kifejlesztéséhez. De ez képezi az alapot egy szabad szellem számára.

Úgy fogod találni, hogy sokkal több örömmel dolgozol és jobban teljesítesz az életben, ha csak egy picikét is átviszel ezekből a dolgokból a napi tevékenységeidbe.

48.2. További tanulmányozandó területek

Természetesen a filozófia és a metafizika általános területei nagyon hasznosak, ugyanúgy mint bármilyen tanulmány, ami az elme és a szellem területével foglalkozik. Még a pszichológiában annyira népszerű erősen materialista beállítottságú behaviorista tanulmányok is hasznosak.

Az meg különösen hasznos, ha megtanulod, hogyan kell másokat kezelni. A másokon való segítség nem csak egyszerű jó cselekedet, hanem ezzel egyúttal magadon is segítesz, ugyanis jelentősen emeli a tudatosságod és a megértésed szintjét.

A magasabb matematika területe olyan fogalmakat tartalmaz, amelyek univerzumok teremtésében játszanak szerepet.

Az absztrakt (instrumentális, nem ének) zene jó gyakorlat egy olyan kicsi, állandó univerzum létrehozására, ami az emberek viszonyítási keretén kívül helyezkedik el.

A számítógép-programozás a posztulátumok rendezett sorozata létrehozásának képességéhez jelent gyakorlatot. Ennek a képességnek a segítségével (számítógép nélkül) lehet ugyanis sokkal összetettebb szellemi mechanizmusokat létrehozni.

A modern fizika – különösen az olyan területek, mint a kvantummechanika – az univerzum olyan működési szintjeit kutatják, amelyeket előbb-utóbb meg kell majd értened.

Valójában bármi, ami a tudásodat, tudatosságodat növeli, vagy a teremtő képességeidet edzi, a további fejlődésed termékeny talaját jelenti.

Ezek nem olyan dolgok, amiket egy hétvégén meg lehet tanulni, inkább olyanok, amelyekbe kezdetben csak belekóstolsz és szórakozol egy kicsit. Azonban ha már most elkezdesz némi alapot lerakni, készen fogsz állni arra, hogy ha elérkezik az idő, azonnal el tudj indulni.

Még ha úgy is gondolod, hogy túl öreg vagy már ehhez, vagy mindez túl magas számodra, akkor is érdemes előkészítened a talajt a "következő alkalomra".

48.3. Egy befejező eljárás

Végezetül csináljunk egy eljárást, amelynek célja az, hogy egy kicsit kiemeljen az univerzumokból és a bennük folyó játszmákból.

Ez az eljárás számos dolgon könnyít, és ráadásul különösen kellemes élmény futtatni.

Képzelj el egy helyszínt. Várost, tájat, bármit. Adj hozzá részleteket. Vigyél bele tömeget, akár hegyeket, akár épületeket vagy gőzmozdonyokat. Vigyél bele színt és esztétikát.

Azután felváltva vizualizáld magad a helyszínre, majd azon kívülre, amint figyeled azt. Váltogasd ezt néhányszor.

Ezután képzelj el egy másik helyszínt és ismételd újra a gyakorlatot.

Folytasd mindezt addig, amíg hozzá nem szoksz a helyszínekre való akaratod szerinti be- és kilépéshez. Legalább három különböző helyszínt futtass, hogy egyik se rögzüljön.

48.4. Befejezés

Sok szerencsét és a legjobbakat!

Ahogy Jézus mondta: "nagyobb dolgokat fogsz csinálni, mint én".

Mindannyian a saját csapdánk építői voltunk. Azt csak gondoltuk, hogy másokat ejtettünk csapdába. Itt az ideje, hogy kiszabadítsd magad!

"Bizony Isten vagy". A saját módján közülünk mindenki az.

Pilot

1997 decembere

47. Posztulátumok Az új könyv bemutatása A Függelék: Megjegyzés hivatásosok számára