42. TÁRGYAK ÉS VÉGTELENSÉGMost a tárgyakkal fogunk még egy kicsit dolgozni, és néhány különleges fogalmat, például a végtelen elképzelését mutatjuk be.

42.1 Tilos megérinteni

Menj körbe a szobában, érints meg dolgokat, és ahogy mindegyiket megérinted, a falakkal "tilos megérintened" kiáltást hallass magadra és a tárgyat nagyon gyorsan engedd el.

Ezután ugyanezt az elméddel is cselekedd meg, egy tárgyat kiválasztva, kinyúlva és hozzákapcsolódva, majd a falakkal "tilos megérintened"-et kiáltatva magadra és a tárgyat gyorsan eleresztve.

Ezután ezeket (a fizikai érintést, majd mentális érintést) ismételd meg, de amikor a falak "tilos megérintened"-et kiáltanak rád, hagyd figyelmen kívül és továbbra is tartsd megérintve azt, majd akkor engedd el, amikor kedved van hozzá.

42.2 Feketeség

Nyitott szemmel nézz körül, válassz ki egy tárgyat és néhányszor felváltva feketeség-hullámmal áraszd el, majd húzd le azt róla. Ezután egy másikat válassz ki, és ismételd, amíg ezt képes vagy irányítani és ezzel kapcsolatban jól érzed magad.

Ezután ugyanezt csukott szemmel hajtsd végre.

Ezután válassz ki egy nagyobb várost és képzeld azt, hogy felülről lenézel rá. Figyelj meg benne olyan dolgokat, amelyeket kedvelsz, amíg valamilyen érzékletet nem kapsz. Ezután a várost felváltva egyfajta fekete felhővel fedd el, majd azt húzd le róla és tüntesd el. Folytasd, amíg úgy nem érzed, hogy a feketeséget és a takarást képes vagy irányítani. Néha válts át egy másik városra.

42.3 Bonyolult képzetek

Képzelj el egy olyan nagy és bonyolult épületet vagy egy hasonló szerkezetet, amely sok érdekes tulajdonságot és részletet tartalmaz. Ezen dolgozz egy darabig, a részletek kidolgozásának különleges figyelmet szentelve. Például képzeld oda a falak színét és szerkezetét, az üvegtáblákat, az ablakok és ajtók elhelyezkedését, a belül található szobákat és átjárókat, és így tovább. Ezt úgy tedd, hogy igazán úgy érezd, hogy van valamid.

Ezután ezt hajítsd el és képzelj el egy másikat. Ezt legalább három különbözővel hajtsd végre. Ha az elhajítással gondjaid vannak, másolj le belőle annyit, hogy az eldobásával kapcsolatban már jól érezd magad.

Most ezt egy vidéki tájképpel képpel végezd el, például egy fával borított domboldallal, vagy valami olyasmivel, amit kedvelsz. Ezt szintén részletesen hozd létre. Legalább háromszor hajtsd végre.

42.4 Végtelenek

Egyszerű végteleneket könnyebb létrehozni, mint bonyolult képzeteket.

Képzelj el egy utat, mondjuk egy világosszürkét, amely az űrben lebeg. Kerülj fölé és hosszában nézz el az egyik irányba. Képzeld el, hogy örökké folytatódik, azaz végtelen hosszú. Fordulj meg, és a végtelenséget a másik irányba is terjeszd ki.

Most képzelj el egy kilométerkövet vagy -táblát, amelyen egy "0" található.

Mozogj egy kilométerrel arrébb, és képzelj el egy követ vagy táblát, "1"-es számmal az oldalán. Ezután menj még egy kilométerrel tovább, és helyezz el egy "2"-es számút.

Figyeld meg, hogy ezt örökké folytathatod, mivel mivel az utat végtelennek tartjuk.

Most egy képzettel a kilométerkövek vagy -táblák végtelenbe terjedő sorát hozd létre, amelyek mindegyike az előzőnél eggyel nagyobb számot visel magán. A kilométerkövek akár egyformák is lehetnek.

Menj a 100. kilométerkőhöz és azt lásd meg ott. Ezután menj a 14.000.-hez, és azt is lásd a helyén. Ha ezzel bármi gondod van, akkor a kilométerkövek végtelen sorának posztulálását és az ellenőrzésüket addig ismételd, amíg ezeket a dolgokat ott nem találod.

Térj vissza a 0. kilométerkőhöz, fordulj az ellenkező irányba és onnan a negatív előjelű kilométerkövek -1-től a végtelenig tartó sorát képzeld el.

Ez természetesen semmi más, mint a matematikában használt számegyenes, vizuálisan megjelenítve.

Megjegyzendő, hogy ez egy egyszerű és könnyű posztulátum, sokkal könnyebb, mint egy bonyolult épület részleteit a kidolgozni.

Ezt még néhányszor képzeld el, amíg a képzeteket könnyedén, gond nélkül el nem tudod dobni.

42.5 Homokszemek

Most képzelj el egy homokszemet, nézd meg közelről és próbálj meg néhány részletet (mint a pontos alakot vagy felszínt) megkapni.

Képzelj el egy tucat egyedi, kicsit különböző alakú, színű és mintázatú homokszemet.

Most képzeld el ezek mindegyikének ezernyi másolatot, amelyek összekeveredve egy kis homokos területet alkotnak. A változatosság kedvéért adj hozzá néhány ragyogó kis tárgyat valamint érdekes színű kavicsokat.

Most ezt a homokfoltot (szükség szerint másolva) nyújtsd ki úgy, hogy egy homokos tengerpart jöjjön létre.

Most ezt a tengerpartot mindkét irányban terjeszd ki a végtelenbe.

A parton néhány helyet ellenőrizz le és bizonyosodj meg arról, hogy elnyúlik olyan messzire, amennyire elmész.

Folytasd, amíg kényelmesen nem tudod csinálni. Ha kedved van, ezt föld- vagy kavicssávok, vagy ehhez hasonló dolgok elképzelésével is variálhatod.

A végtelenről még a Szuper Szció 5. fejezetében is találhatsz egy keveset.

42.6 Tárgyak a végtelenbe

Most nézz körül a szobában és válassz ki egy neked tetsző dolgot.

Készíts róla egy másolatot, amely az eredetit átfedi, de egy kicsit arrébb van csúsztatva.

Készíts még egy másolatot, éppen csak egy kicsivel arrébb.

Készíts egy csomó másolatot, mindegyiket csak egy kicsivel távolabb, hasonlóan a legyezőszerűen szétnyitott kártyapaklihoz.

Most ezt a tárgyat másold le a végtelenségig. A másolatok egy végtelen sorozata, amelyek mindegyik eleme egy kicsit arrébb helyezkedik el, és amely egyfajta folytonos vonalat alkot, amely örökké tart.

Ezt egy posztulátummal is létrehozhatod.

Ezután dobd el a képzetet. Ha ezzel kapcsolatban problémád van, futtass a végtelenbe még egy másolatot, de a színét egy kicsit változtasd meg. Párhuzamosan egyre több és több sorozatot hozz létre, amíg azokat könnyen el nem tudod dobni.

Válassz ki egy másik tárgyat és ismételd meg a fentieket.

Folytasd, amíg a végtelen másolatokat könnyen kezelni nem tudod.

42.7 Ki képzel el téged

Ez lehet, hogy az első menetben egy kicsit túl nehéz lesz, de nézd meg, hogy valamit ki tudsz-e nyerni belőle.

Válassz ki egy tárgyat és kérdezd meg tőle, hogy "ki képzeld el téged?".

Olyan erős szándékkal kérdezd ezt, mintha valakinek egy fontos és komoly kérdést tennél fel, és ezt a szándékot helyezd a tárgyba, és ne csak a fejedben gondold el.

Ezt nem azzal az elvárással teszed, hogy a tárgyban van valaki, aki válaszolni fog. Ezzel csak azt szeretnénk biztosítani, hogy a tárgyat egy erős kérdező szándékkal hozd kapcsolatba ahelyett, hogy csak ülsz és elmerengsz a dolgon. Most hatolj bele a tárgyba és képzeld azt, hogy az válaszol neked. Más szavakkal, húzz ki egy választ a tárgyból.

Ez nem azt jelenti, hogy a tárgy beszélget veled, te vagy az, aki mindent odatesz, de ezt azért csinálod így, mert a tárgytól igazi választ szeretnél visszakapni, ezért ellátod a válasz megszerzéséhez szükséges "thetá"-val.

Megjegyzendő, hogy amikor valami egy létező személyként elkezd válaszolni (és nem csak a móka kedvéért képzeled el így), akkor – mint egy entitást – a NOTS technikákkal kezelve tüntesd el az útból.

Ha sikerül visszanyerned egy választ, akkor ez régi kapcsolatok, posztulátumok és a távolba futó vonalak benyomása lesz. Nyugtázd ezeket. Általában régi tervezőkre, készítőkre, előző tulajdonosokra vagy csodálókra mennek ezek vissza.

Ha ezt olyasmivel csinálod, amit valaki nagyon akar, egy erős és jelenidejű reakciót tapasztalhatsz. Ebben az esetben nyugtázd azt és hagyd úgy. Ez lehet, hogy valakinek a kedvenc autója, stb.

De ha ez valami régi dolog, és a posztulátumok mindegyike régi, tudatalatti és különböző személyek részei által automatikusan működtetett, akkor képes lehetsz arra, hogy ezek mindegyikének óvatos és alapos nyugtázásával átvedd az irányítást.

Most azonban csak figyelj meg tárgyakat, tedd fel a kérdést és nézd meg, hogy mit vagy képes megtudni. Amikor a szobában ezt már kényelmesen meg tudod csinálni, menj ki a szabadba és próbáld ki olyan tárgyakon, amelyekhez más emberek sokkal aktívabban kötődnek.

Végül ezt megpróbálhatod továbbvinni és meglátni, hogy át tudod-e venni az irányítást néhány olyan közös megegyezéssel létrejött képzet felett, amely a valóságot alkotja. De ezt a könyvön végighaladásod második menetére a a legjobb hagyni.

41. Testek Az új könyv bemutatása 43. Haladó elképzelések