39. ENERGIAMost egy kicsit az energia kezelésével fogunk foglalkozni.

Ez az univerzum olyan alapelvekre épült, amelyek magukba foglalják az energia használatát, és ezért képesnek kell lenned az energiát konfrontálni, kezelni, sőt létrehozni is azért, hogy képes legyél mind itt cselekedni, mind innen megszabadulni. Szellemként nem szabadulhatsz meg tőle, ha nem tudod akaratod szerint újrateremteni.

Az energia kezelésére nem szabad túlzottan összpontosítani, mivel emiatt túlzottan egyetérthetsz a jelenlegi univerzummal. Tehát dolgozz itt egy kicsit, de előszörre ne próbálj meg túl keményen hajtani. Második alkalommal erre járva a Szuper Szció 7. fejezetében található sok másik gyakorlatot is használhatod.

39.1 Segítő energia

Sétálj körbe, mind egy szobában, mind a szabadban és csináld a következőket:

39.1 a) Figyelj meg olyan energiát, amely segíthet neked

39.1 b) Figyeld meg, hogy hogyan segíthet

39.1 c) Figyelj meg olyan energiát, amely másoknak segíthet

39.1 d) Figyeld meg, hogy hogyan segíthet

Ezeket a dolgokat testben vagy mentálisan is észreveheted. Más szavakkal, észreveheted a fényt, ami egy felkapcsolt lámpából jön és érzékelhető energiát áraszt, és észreveheted a falban futó áramot is.

39.2 Elfogadható energia

Ezeket akárhol megfigyelheted, elméletben és a valós univerzumban is.

39.2 a) Vegyél észre egy elfogadható energiaforrást

39.2 b) Vegyél észre egy mások számára elfogadható energiaforrást

39.3 Energia elindítása és megállítása

Keress néhány olyan, a fizikai univerzumban megtalálható energiaforrást, amelyet fizikailag elindíthatsz és megállíthatsz, mint például egy villanykapcsolót.

Amikor a készülék ki van kapcsolva, mentálisan nyúlj be, hatolj bele és érzékeld az energia áramlásának a hiányát. Maradj (mentálisan) belenyúlva, miközben (fizikailag)felkapcsolod, és figyeld meg az energiaáramlás jelenlétét. Még mindig maradj benne és kapcsold le, miközben az áram megszűnését figyeled.

Ezt ismételd meg néhányszor, határozottan elindítva és megszakítva és a lehető legjobban megfigyelve az energiaáramlást.

Csináld meg néhány készülékkel, amíg jól nem érzed magad ezzel kapcsolatban.

Legalább próbálj meg egy homályos érzetet kapni arról, hogy valami történik, amikor az energia áramlik. Ha lehetséges, próbáld meg lemásolni a mozgást, rezgést vagy akármi más jelenlévő tényezőt.

39.4 Az energiasugár gyakorlat

(Ez szakasz a Szuper Szció 7. fejezetéből származik.)

Az energiasugarakkal munkálkodás egyik legnagyobb problémája az, hogy megpróbálsz kezdeni velük valamit és a fizikai univerzum válasza híján invalidálod a sugarat, tehát soha nem haladsz eleget előre ahhoz, hogy esélyed legyen megerősödni. Tehát hiba egy sugarat valamire rátenni és használni azt (hacsak már nagyon sokat fejlődtél). Amire itt szükség van, az az egyenletes megközelítés, ahol tényleg elkezdhetsz érezni valamit és valami visszajelzést is kaphatsz anélkül, hogy a fizikai univerzum valóságát le kellene győznöd. És ezt adja ez a gyakorlat.

Hoz létre egy levegőben függő láthatatlan energiasugarat. Legyen körülbelül egy méter hosszú. Egy energiasugár nem bocsát ki energiát. Ez egyfajta önmagában áramló állóhullám. Ezeket a sugarakat arra használjuk, hogy megragadjunk vele dolgokat és mindenfélét ide-oda tologassunk, de ebben a fejezetben ezt most nem fogjuk csinálni. Mi itt csak azt akarjuk, hogy a sugár semmihez sem kapcsolódva a levegőben függjön. Nem kell belemenni a szerkezetébe (mint hogy töltések áramlanak ki és be a végein a sugár közepe és a felszíne között, amelyeknek különböző a feszültsége és az egész állandóan mozgásban van). Csak gondolj arra, hogy van ott egy energiasugarad, nem számít, mennyire erőtlennek és homályosnak tűnik.

Most felváltva nyújtsd ki három méter hosszúra és zsugorítsd vissza egyméteresre. Csináld állhatatosan oda és vissza. Ne csak felváltva képzeld el a két végső állapotot, mert a nyújtás és az összenyomás miatt működik ez az eljárás. És mind a két helyzetben posztuláld azt, hogy ez az a kellő mérete, majd ettől függetlenül nyújtsd ki vagy nyomd össze.

Egy kicsivel később a sugár hajlamos az egyik vagy a másik helyzetbe ugrani és ellen fog állni a változásnak, de te akkor is azt tehetsz vele, amit akarsz, hiszen a te sugarad. Azt fogod találni, hogy néha meg kell vele egy kicsit birkózni. Mindig állj meg azon a ponton, ahol a sugár teljesen az irányításod alatt van és jól érzed magad vele kapcsolatban.

Ez nem valami olyasmi, mint amit egy ülés alatt kell megcsinálni. Ez inkább olyan gyakorlat, mint a testedzés, mindennap egy kicsit csinálod és izmokat építesz fel. Végül fel fogod ismerni, hogy igazi erővel és jelentős mennyiségű energiával dolgozol, és ez már nem az a kis vérszegény képzeletbeli kis valami.

A legnehezebb része az, hogy visszajelzés nélkül kell folytatnod, de meg lehet csinálni. Egyszer olvastam egy leírást azokról az általában használaton kívüli izmokról, amelyek a fület mozgatják. Tehát egy órán át ültem és felváltva megfeszítettem azokat az izmokat anélkül, hogy akármit éreztem vagy akármi történt volna, úgymond csak képzelődtem. És akkor az izom megrándult, majd megmozdult és ezután már tudtam mozgatni a füleimet. Nem egy hasznos képesség, de nagyon tanulságos.

Amikor van valamilyen kis érzésed az energiasugarak kezelésével kapcsolatban, akkor menj tovább a következő gyakorlatra és ezt gyakorlásképpen a szabad pillanataidban folytathatod.

39.5 Az energiasugarak eltakarítása

Hunyd be a szemed, nézz a testedre és keress kívülről hozzákapcsolódó energiasugarakat. Ezek vékony vonalaknak vagy egy áramlás halvány lenyomatának látszhatnak.

Ha egyet sem találsz, akkor képzelj el egy olyan sugarat, amelyik a testbe jön (de ne fejts ki rá erőt), majd tüntesd el. Csináld néhányszor és figyeld, hogy kapsz-e hirtelen egy beérkező sugárról valamilyen benyomást. Ha még mindig nem találsz semmit, akkor ezt a gyakorlatot hagyd a második menetre.

Egy vagy akár több sugarat is találhatsz. Ahogy ezeket kezeled, még több jelenhet meg.

A sugár vagy a tiéd, vagy valaki másé. Ha nem a tiéd, akkor a gyakorlat futtatása során leválik rólad és eltűnik. Ha a tiéd, megtisztul és aranyszínűvé lehet változtatni. Ebben az esetben az eljárás futtatásának a hatására nem fog eltűnni, de utána már nem tartja fogva a figyelmedet és nem marad látható, csak ha szándékosan odafigyelsz.

A gyakorlat csak abból áll, hogy a megtalált sugárral párhuzamosan el kell képzelned néhány másikat. Ezeket különböző színben létrehozhatod és át is színezheted őket azért, hogy gyakorold az irányításukat, de legtöbbször aranyszínűt érdemes használni.

Ha a párhuzamos sugarak hajlamosak az "igazi"-ra ugrani, csinálj belőlük sokat (aranyszínűt), és folyamatosan tápláld bele azokat, amíg be nem fejezik ezt a viselkedést (és általában leválnak rólad vagy kitisztulnak ezen a ponton).

Most csak azokat a könnyű és nyilvánvaló dolgokat kell rendberaknod és lecsillapítanod. Végül (valószínűleg a második menetben), amikor az érzékeid már nagyon fejlettek és az entitás- és töredékkezelési képességeid nagyon jók, a sugarakat a forrásukig is visszakövetheted és megláthatod, kik és miért hozták azt létre.

Megjegyzendő, hogy néhány sugár a saját, távoli helyeken felállított gépezeteidtől származik. Ezekre a gépezetekre a következő fejezetben még visszatérünk.

39.6 Az energia gyakorlat

Eddig főleg a teremtésre, az anyagra és a birtoklásra összpontosítottunk. Ez fontos volt, de az érmének van egy másik oldala is.

Az energia inkább a pusztításból, mint a teremtésből származik.

Természetesen mindent létre kell hozni azelőtt, hogy elpusztítanánk, de nincs értelme a legszebb alkotásaink elpusztításának. Nem gyújtjuk fel a házunkat csak azért, hogy megmelegedjünk, ehelyett inkább szenet vagy valami mást tüzelünk el.

Megjegyzendő, hogy most inkább a pusztítás hagyományos, pongyola meghatározására gondolok, mint a fizikaira.

Minden energiánk a pusztulásból származik. Az autókat kis robbanások hajtják. A Nap anyagot pusztít el. A testünk élelmiszert.

Azért teremtesz, hogy anyagod legyen, és azért pusztítasz, hogy energiát nyerj.

Az energia közvetlen létrehozása soha nem működött valami jól, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet megcsinálni, de az eredmények lehangolóak.

Ha kizárólag a teremtésre koncentrálsz, inkább kevesebb, mint a több mozgást vagy hajlamos teremteni.

A pusztítás nem csak egyszerű eltüntetés. Ha elképzelsz egy követ és utána eltünteted, akkor nem szerzel energiát. De ha elképzelsz egyet és felrobbantod, akkor eredményként energiát kapsz.

Egy robbanás elképzelése messze nem olyan jó, mint egy szilárd dolgot, mint például egy kődarabot elképzelni és azt felrobbantani.

Megjegyzendő, hogy a teremtésnek és a pusztításnak nincs olyan egyensúlya, amelyet fent kell tartanod. Nyugodtan több dolgot létrehozhatsz, mint amennyit elpusztítasz. Az univerzum tágul. Inkább mindig több lesz, mint kevesebb, és a birtoklás miatt erre mindig szükségünk lesz.

Először kis részecskék elképzelésével és felrobbantásával kezdd. Ezekből a kis robbanásokból hozz létre láncolatokat. A láncolat alatt egy egyenes vagy egy görbe mentén egymás után sorban felrobbanó kis részecskéket értünk, mint egy gyújtózsinórnál.

Futtass át néhány ilyen kis robbanásokból álló láncolatot a szobában található tárgyakon.

Futtass át néhány ilyen kis robbanásokból álló láncolatot a levegőn.

Ilyen kis robbanásokból álló láncolatoknak az izmokon oda-vissza futtatásával egy kis melegséget és gyógyító energiát irányíthatsz a fájó vagy túlterhelt izmaidba. Ezt óvatosan próbáld ki néhány kar-, láb- és hátizmodon. Ennek csillapító hatása van.

39.7 Több energia

Most képzelj el nagy tárgyakat (sziklákat, épületeket, akármit) a körülötted lévő térben és robbantsd fel azokat.

Minél nagyobb tömegeket robbants fel.

Ezeket különböző irányokban helyezd el.

Ezután hozz létre hőt mint milliónyi kis robbanást és mozgó és ütköző részecskéket. Tegyél kis meleg-felhőket a körülötted lévő térbe és tárgyakba. Ez utóbbi esetben ne használj nagyon gyúlékony tárgyakat, így nem fogod úgy érezni, hogy vissza kell fognod magad.

Ezután képzelj el "hideg" energiát (amely az energia hiánya vagy annak elszívása), mint milliónyi kis összeomlás és a részecskék mozgásának megállása. Ennek a felhőjét is helyezd köréd a térbe és a tárgyakba.

Ezután váltogasd a hideget és a meleget, egy pontot kiválasztva és oda felváltva kis robbanások és összeomlások felhőjét helyezve.

Végül a távoli űrben egy nagy, bolygóméretű tárgy felrobbantásával fejezd be.

39.8 Energiaforrások

Hunyd be a szemed.

Gondold azt, hogy a nap felett helyezkedsz el és lenézel rá. Nyúlj ki és húzódj vissza a naptól, mentálisan hozzákapcsolódva és elengedve azt. A napon belül vegyél észre mozgást, pusztulást és energiát, majd néhányszor nyúlj ki felé és húzódj vissza tőle. Folytasd, amíg jó érzésed nem lesz ezzel kapcsolatban.

Ezután képzeletben másolj mellé egy másik napot. Vegyél észre a nap és a másolatod között különbségeket és ezeknek megfelelően igazítsd hozzá a képzetedet. Amikor már elégedett vagy és úgy érzed, hogy egy jó másolatot csináltál, képzelj egy másikat az ellenkező oldalon. Folytasd, amíg könnyedén kielégítő másolatokat nem tudsz létrehozni.

Keress egy másik csillagot, lehetőleg egy másmilyen színűt. Menj fölé. Addig vegyél észre közte és a nap között különbségeket, amíg meg nem javul az érzékelésed vagy az észlelt képről kapott érzékeid kielégítőnek nem tűnnek. Ezután ismételd meg rajta a fenti gyakorlatot.

Folytasd ezt néhány másik csillaggal addig, amíg úgy nem érzed, hogy képes vagy napokat mint energiaforrásokat birtokolni, és kényelmesen le tudod azokat másolni.

39.9 Energia birtoklása

Most képzelj el körülötted a térben néhány kis (tíz centiméterestől egy-két méteres átmérőig terjedő) napot. Kapcsold ezeket magadhoz, és tápláltasd magad belőlük energiával.

Addig folytasd, amíg kényelmesen nem tudsz energiát birtokolni.

Most képzelj el a testedben néhány kis (egy-két centiméteres) napot. Hagyd, hogy ezek meleget és energiát nyújtsanak neked. Ezeket a tenyereden, a talpadon és más helyeken is hozd létre.

Végül menj egy népes helyre. Válassz ki néhány embert és sugározz feléjük energiát, arra gondolva, hogy energikusabbnak és egészségesebbnek fogják magukat érezni.

39.10 Energia légzése

Az energia elképzelésének és a testbe áramoltatásának a legkönnyebb módja az, hogy egy arany energiafelhőt képzelsz magad köré és a belélegzéssel azt magadba áramoltatod.

A keleti gyakorlatokban is megvan ez a "práná"-nak nevezett fogalom, amely egyfajta belélegzett kozmikus energia, és ennek alapján rengeteg fajta gyakorlatot csinálnak. A haladóbb iskolák közül viszont néhány felismeri, hogy a gyakorlatozó ahelyett, hogy valamilyen isteni forrásból kapná az energiát, maga hozza létre azt.

Mi eltekinthetünk a légzés általuk használatos merev szabályozásától is, mivel ez igazából csak egy kivetített elképzelés, és ezek a szerkezetek nem sokat számítanak. A légzésirányítás nagyon hasznos abban az esetben, amikor oxigénnel akarjuk feltölteni a véráramot és a test automatikus szabályozását az irányításunk alá akarjuk vonni, de ehhez a gyakorlathoz ez nem létfontosságú.

Most igazából egy cselt fogunk bevetni. A testben és a test körül mindenféle energiamező, szerkezet és általad felállított dolog található , amelyek az energia létrehozását és a testbe továbbítását megnehezítik. De a lélegzettel beáramoltatva meg tudod kerülni ezeket a védelmi rendszereket és az energiát a test számára elfogadhatóvá tudod tenni.

Tehát képzelj magad köré egy nagy aranyszínű energiafelhőt és a lélegzeteddel együtt áramoltasd magadba azt. Ahogy az energia beérkezik, áramoltasd át a testeden és végig a végtagjaidon. Mivel ezt te hoztad létre, hatalmas méretű áramlatot tudsz a végtagjaidba továbbítani, még ha gondatlanul és felszínesen lélegzel is, de inkább jobban teszed, ha lassan és egy kicsit irányítottan lélegzel, így van időd az energia áramlásának az útját végig elképzelni.

A kiáramlást nem kell elképzelni (bár néha hasznos lehet), mivel ha az energia egyszer már a testben van, a test kilégzését figyelmen kívül hagyva tovább mozgathatod azt.

Egy kicsit eljátszogathatsz ezzel, emellett valamennyit a kilégzéssel szemben is áramoltass be, csak hogy biztosítsd magad, hogy nem kell megrögzötten egyetértened a testeddel.

De szerintem rá fogsz jönni, hogy a lélegzéssel beáramoltatás a legkönnyebb és a leggyorsabb módja annak, hogy a képzelőerőddel a test energiaszintjét megnöveld.

38. Entitások és szellemi töredékek Az új könyv bemutatása 40. Gépezetek