38. ENTITÁSOK ÉS SZELLEMI TÖREDÉKEKEz egy másik haladó fejezet. Ne csináld ezt azelőtt, hogy az előző fejezeteken végigdolgoztad volna magad, csak ha már foglalkoztál valaha ezekkel a dolgokkal. És ha ez a terület nem tűnik valóságosnak számodra, akkor ne erőltesd, hanem hagyd későbbre.

Te lélekként egyszerre több helyen képes vagy lenni. Képes vagy egyszerre több helyről cselekedni.

Igazából sehol sem vagy és sehol sem voltál.

Ezt már egy bizonyos fokig gyakoroltuk. Ott "helyezkedsz el" , ahova a figyelmedet irányítod, ahova kivetíted a szándékodat és ahonnan cselekszel, és ez valami olyasmi, amit akaratod szerint egyszerre több helyről is képes vagy csinálni.

De van egy probléma. Hagytad, hogy a figyelmed csapdába essen és elzáródjon, és ezután eltemetted ezt a tudást ahelyett, hogy egy adott helyen működtél vagy onnan visszahúzódtál volna.

Erre úgy is gondolhatsz, mint a tudatalattira. Ezek azon részeid, ahol "tudat alatt", de ahol mindazonáltal automatikusan működsz.

De ez a tudatalatti nem az agyban található. Ezt az egész univerzumon szétterjesztetted.

Viszont (mint az összes aberrációfajtánál) létezik egy természetes és hasznos mechanizmus amögött, ami annyira eltorzult és kifacsarodott, hogy már a károdra van.

Mindvégig saját magad apró darabjait hozod létre, a gondolatodat és a figyelmedet, mondhatni a "thetá"-dat. Ezt vetíted ki a magad körüli univerzumba, így hozod létre és érzékeled a falakat, így lépsz kapcsolatba másokkal és így játszod az élet játékát. Akaratod szerint egyszerű szándék- és figyelemösszpontosítással teremted és oszlatod fel ezeket a "theta" darabokat.

De ahogy valaki hanyatlik, elkezdi feladni a dolgokat ahelyett, hogy feloszlatná őket, és a saját darabjait hátrahagyja, tudat alatt, de automatikusan futtatva. És esetenként erős külső hatásra ő maga is elkezd töredezni.

38.1 Az alapvető eljárás

Különböző okok miatt egyszer-másszor azt találhatod, hogy van néhány elválasztott részed és azokat automatikusan, tudat alatt és irányítás nélkül futtatod.

Néha ezek a részek simán visszatérnek az irányításod alá, ha kinyúlsz az adott területre vagy képes vagy szembenézni azzal, amitől meghátráltál, de ha ez nem megy könnyedén végbe, nem fog akkor sem, ha erőlteted.

Egy lehasadt töredék kezelésének a kulcsa az, hogy azt a pillanatot kezeled, amikor az lehasadt vagy elvált. Ezt úgy a legkönnyebb megtenni, hogy a töredékkel észreveheted azt a helyet, ahol az lehasadt. És az egyik legjobb gyakorlati módszer a következő:

Csináltasd a következőt a töredékkel: Mutass arra a lényre, akitől el vagy választva

Ezzel rengeteg, a szellemi töredékek kezelésénél felmerülő problémát elkerülsz.

Az egyik legnagyobb nehézség az, hogy egy bonyolult mintában újra és újra széttöredeztünk, és általában nem tudsz egy darabot közvetlenül visszaszerezni, ha az osztódás pontja után mindketten tovább darabolódtatok. Más eljárásokat használva a közvetlen összekapcsolás erőltetésére néha megbetegíthet téged, mivel megkerülöd a többi úgynevezett köztes darabot. A fenti utasítás használata megszabadít az ezzel kapcsolatos problémáktól.

Továbbá ez az utasítás mások töredékein is segít. Ezért nyugodtan lehetsz hanyag annak a meghatározásában, hogy a saját daraboddal dolgozol vagy sem.

Ez az utasítás még egy teljesen tudatos lény számára is hasznos. Magadra is alkalmazhatod ezt az utasítást, rámutatva arra a lényre, akitől elválasztódtál. Az irány nem fizikai is lehet. Ezt csinálva nem fogsz feloldódni vagy újracsatlakozni. Egy tudatos és különálló egyénnek ez csupán az öntudatát és az önazonosságát erősíti meg. Egy töredék számára viszont feloldja az elválasztódást (nincs semmilyen tudatos ok arra, hogy különmaradjon, nem így egy igazi egyénnél).

Megjegyzendő, hogy amikor egy lény igazán kettéoszlik, mindkét része birtokolni fogja a teljes időnyomát, és egyik sem áll a másik felett. Más szavakkal mind a két egyednek az elválás pillanatáig azonos emlékei lesznek, és mindkettő képes lesz az ősállapotig mindenre visszaemlékezni.

Az igazi egyének nem egyesülnek újra, mivel az csökkentené a teremtés gazdagságát és semmi előnye sem lenne, mert egy végtelen lény már eleve végtelen, és a csatlakozással nem lesz nagyobb. Másrészt a töredékek magukban nem különálló öntudatos egységek és azzal az nagy előnnyel jár a csatlakozása, hogy visszaállítja a azoknak a területeknek a tudatos irányítását, amelyeket a lény ezelőtt tudat alatt kezelt.

38.2 Mások töredékei

Azt fogod találni, hogy mások töredékei szintén hozzád vannak ragadva.

A korai szcientológia már összeakadt ezekkel, és tétlen szellemeknek vagy entitásoknak nevezték őket. Ezek kezelésének a technikája abból állt, hogy átküldték őket azon az eseményen, amibe beleragadtak, és így kiszabadították és hagyták eltávozni azokat.

Még ez is működik. Egy rád, a testedre, másra vagy akármihez ragadt töredéket vagy egy összetettebb entitást megtalálva telepatikusan betakarhatod azt és átküldheted azon az eseményen, amelybe beleragadt. Ezáltal megszabadulhat és eltávozhat.

Egy másik technika az, hogy átfuttatod őket az egyes eseményen (amelyet az egyik előző fejezetben megadtunk), amely arról szól, elsődlegesen hogyan kerültek ebbe az univerzumba. Ez kerülőútként működik, könnyen futtatható, és akkor is működik, ha csak egy nagyon kis részét találod meg. Az ortodox szcientológia már sok éve használja ennek az eseménynek egy töredékét. Talán ez a legjobb technika, ha egy entitás kezelésével komoly nehézségeid támadnak.

38.3 Az ortodox szcientológiáról

Hubbard a a töredezettség elméletén már az 1950-es évek elején dolgozott egy keveset, de ő nem ismerte az első szakaszban megadott "mutass rá" eljárást. Így inkább a jelenség másik oldalára összpontosított, a személyhez ragadt entitások és tétlen szellemek kezelésére. De a kutatási vonalak egyike sem haladt akkor messzire,és a jobb eredményt adó, jobban értelmezhető dolgok kedvéért otthagyta ezt.

Az 1960-as évek közepén visszatért erre a területre, de kizárólag a szellemek általi megszálltság jelenségére összpontosított, amelyeket "test thetán"-oknak ("body thetan"-oknak, BT-nek) nevezett el. A kiegyensúlyozott nézőpont hiánya miatt (csak azzal foglalkozott, hogy mások hogyan ragadnak hozzád, és nem figyelt azokra a thetadarabokra, amelyeket te tettél másokra azért, hogy irányítsd őket) ezeket a öntudatlan és független lényeknek tekintette.

Ennek eredményeként az egész megközelítés kibillent az egyensúlyából és a felső szintű szcientológia elkezdett erre a jelenségre összpontosítani.

Mivel az elmélet kifacsarodott és hajlamos volt az embereket az egyenlet rossz oldalára tenni (szellemek által befolyásoltnak lenni ahelyett, hogy valaki okozó cselekedeteket futtasson), bajba sodorta, néha megbetegítette őket (amelyet a leggyakrabban az okozott, hogy másokat vádoltál meg azzal, hogy a saját betegségeidet ők okozták) és ez nem hangzott túl igaznak a legtöbb ember számára.

Ezért az anyagot bizalmassá tették, mind azért, hogy az embereket távol tartsák a megbetegedéstől, ha ezzel játszadoznak, mind azért, hogy távol tartsanak minden kedvezőtlen hírverést vagy bírálatot, amelyet az elmélet kelthet.

Ezeket inkább az elméletben jelentkező hiányosságok okozták, mint bármilyen valós veszély, ami az ezt az anyagot megismerőkre leselkedett.

Egy súlyos tömegesen implantáló eseményt kutattak fel és használtak ennek a kezelésére, mivel néhány entitásnak ez volt a forrása. De ez az esemény egy hasonló eseményekből álló lánc legvégén volt (ami megnehezítette a futtatását) és ezen kívül nem kutatták ki kielégítően a terület egészét.

Ez az esemény, amelyet 2-es eseménynek neveztek el, igazából egymás implantálásából állt, amikor mindannyian a magunk töredékeit helyeztük egymásra azért, hogy a többieket engedelmesnek és emberinek tartsuk meg.

És valóban megtalálhatod másoknak a saját teredbe ragadt olyan töredékeit, amelyek emberi állapotban akarnak tartani. De a legfontosabb tényező az, hogy neked magadnak is megvannak azok a töredékeid, amelyeket azért tartasz másban, hogy őket emberinek tartsd meg.

Ezek a dolgok még csak nem is hatnának rád, ha nem tennéd te is ugyanezt másokkal. De az ortodox OT III-nak nevezett szint kizárólag azzal foglalkozik, amit veled tettek. Végigelemezve, ezen jelenséget csak egyik oldalán futtatva, ezt egy eseményláncon túl késői esemény futtatásával kombinálva, a szintet hihetetlenül nehézzé tette, és az embereknek rengeteg bajt okozott. Az egyetlen dolog, ami miatt sikerük lehetett, az az előbb említett 1-es esemény egy általuk birtokolt töredéke volt, amelyet kerülőútként használtak arra, hogy az emberek a 2-es eseménytől ne kuszálódjanak túlzottan össze.

Az egyszerű megoldás az, hogy észreveszed, hogyan csinálod ezt másokkal, és a fent megadott "mutass rá" eljárással ezt kezeled. Ahogy kezded abbahagyni mások korlátozását, úgy ők se fognak téged többé korlátozni.

De a legjobb egy könnyebb anyaggal kezdeni, és lendületet felépíteni ahelyett, hogy egy hosszú lánc végén található nehéz eseménnyel foglalkoznál. Megjegyzendő, hogy a 2-es esemény tényleg a játék nagyon késői részén található, mivel az esemény előtt az emberek nagyon humanoidnak tűnnek.

Amikor már képes vagy ezt a fajta eseményt közvetlenül futtatni, azt ajánlanám, hogy a korábbiakkal folytasd. Az fő ok, hogy itt felhozom a 2-es eseményt az, hogy erre az anyagra sok helyen találhatsz utalást az interneten és a nagy részét is feltették.

Végül az ortodox Szcientológia (David Mayo segítségével Ron Hubbard) még egyszer áttekintette a területet és egy jobb, általánosabb entitáskezelő technikával jöttek elő. Noha az egyoldalas megközelítést nem javították ki, az új eljárás (ami tulajdonképpen a korai, 1952-es munkák egy részére alapult) az OT3 technikák egy radikális fejlesztése volt és fokozatos megközelítésre is alkalmazható volt, ahol először a legkönnyebben megtalálható dolgot kezeled.

Erre "New Era Dianetics for OTs" vagy röviden NOTS (Új Korszak Dianetika OT-knek) néven hivatkoznak. Teljes tanfolyamcsomagok is elérhetők az interneten.

Sajnálatos módon nem választották azt, hogy az egész kuszaságot a NOTS technikák egyszerű, fokozatra épülő technikájának használatával helyettesítsék. Ehelyett megtartották első lépésként az OT3-at, majd ezt egy szakszerűen leszállított körülményes NOTS futtatássorozattal folytatták. És tévesen továbbra is ezeket a tétlen szellemeket okolták egy csomó dologgal és más, fontosabb területek kizárásával ezek kezelésére specializálódtak.

Ezek a NOTS technikák hasznosak és végül meg akarhatod tekinteni és használni akarhatod ezeket. De kezdeti megközelítésnek és főleg öntisztításra használva ezek nem igazán alkalmasak.

Ehelyett az ideális megközelítés az, hogy könnyedén és a két oldalt kiegyensúlyozva dolgozol, kezelve a téged elárasztó embereket ugyanúgy, mint az általad elárasztottakat.

Most vessünk egy pillantást az alapvető NOTS technikákra, mivel ezen a területen nagyon hasznosak.

38.4 A NOTS technikák

Az alapvető NOTS technika nagyon egyszerű.

Megkérdezed a lényt, entitást, töredéket, BT-t vagy akármit:

38.4 a) Mi vagy?

38.4 b) Ki vagy?

Lehet, hogy több választ kell kapnod a "mi vagy?" kérdésre ahhoz, hogy eldöntsd, mi az valójában. Nyugtázd ezt.

A "ki vagy?" kérdést azzal a szándékkal kérdezd, hogy az "én" választ várod rá, és visszaállítod a tudatosságát arra a szintre, hogy az semmi más, csupán saját maga.

Ha más válaszokat kapsz a "ki" kérdésre, nyugtázd azokat (lehetnek további válaszok is egy nem teljes "mi" kérdésre) és ismételd a "ki" kérdést, az "én" válasz felé kormányozva őket, ha szükséges.

Például azt válaszolja a "ki" kérdésre, hogy "Bill vagyok", és elmondhatod neki (miután nyugtáztad), hogy "Ez csak egy ideiglenes identitás, ki voltál egész idő alatt?"

Sokkal körülményesebb kezelés is lehetséges, de ez az alapvető. Ha készen állsz, további adatokért a NOTS csomagokat is tanulmányozhatod.

38.5 Mindent összevéve

Három olyan kezelés van amelynek a kisujjad hegyében kell lennie, abban az esetben, ha valamilyen szellembe vagy entitásba botlasz.

1. Mutass arra a lényre, akitől el vagy választva

2. Futtasd át az egyes eseményen (még egy halvány közelítés is megteszi)

3. A NOTS Mi/Ki technika

Megjegyzendő még, hogy a "ki vagy?" kérdés (miközben az "én" kérdésre vársz), azokban az esetekben is hasznos, amikor kezelted az entitást, de még a közeledben van és nem igazán kész arra, hogy eltávozzon.

Még rengeteg olyan eljárás, bonyolultabb technika és más dolog van, amelyet ezen a területen felhasználhatsz. Némelyik a Szuper Szció 6. fejezetében, mások az interneten vagy a NOTS anyagokban találhatók.

De ennek elégnek kell lennie arra, hogy távol tartsd magad a bajtól és kezelni tudd azokat a dolgokat, amelyekbe esetenként beleszaladsz.

38.6 Mire való ez az egész

Ezek a dolgok esetenként felbukkanhatnak, különösen ahogy a haladóbb gyakorlatokat csinálsz és mélyebben kezdesz el futtatni dolgokat.

Amikor ezek a dolgok előjönnek vagy úgy érzed, hogy az utadba állnak, akkor kezelned kell őket.

De egy kezdő számara nem ajánlom, hogy ezeket a dolgokat az első menet során átfogóan kezelje. Hagyd a második körre.

Nem az entitások (töredékek vagy akármik) az okai a bajaidnak, és nem is azok hozzák létre az aberrációidat. A legtöbb, amit tehetnek, hogy az utadba állnak és felerősítik a saját aberrációidat.

Ha dühös leszel, akkor az a te dühöd és nem egy BT-től jön, de ahogy egy élő személy is rá tud venni arra, hogy a dühödet jobban dramatizáld, mint ahogy egyébként tennéd, úgy tud egy BT is jobban bátorítani és táplálni a lángokat.

Ugyanez a saját töredékeidre is igaz. Noha ezek a dolgok igencsak automatikusan futnak, még válaszolnak a benned mélyen meglévő érzésekre. Ahogy a tudatos állapotod fejlődik, ezek a tudatalatti dolgok ennek megfelelően reagálnak.

A hangsúly mindig azon van, hogy az elérhetőség sávjára kell koncentrálnod, és azokat a dolgokat kell futtatnod, amelyek elegendő ezegy-et (tudatosságot és felismerést) produkálnak. Ahogy ezek a dolgok felkerülnek az elérhetőség sávjába, kezelni kell őket, de ne pazarold erre az idődet, amikor más sokkal gyümölcsözőbb területek fekszenek előtted.

Amikor egyre gyakrabban kezdesz el ezekkel a dolgokkal összeakadni, akkor jön el az ideje annak, hogy futtasd azokat a technikákat, amelyek például NOTS-ban találhatók. És ne erőltesd azt azután, hogy megszűnnek hatással lenni rád.

Most pedig nézzünk néhány olyan dolgot, amely valamennyire megerősít a területen.

38.7 A kezelésük

Most hogy már ezt egy kicsit felkavartuk, óvatosan nézzük meg, van-e valami kezelhető dolog.

Csukd be a szemed és vizsgáld át a tested és a körülötted lévő teret "tömeget" vagy "nyomást" tartalmazó helyek után kutatva.

Gondold azt, hogy kapcsolatba lépsz azzal a "lénnyel", aki ezt a tömeget vagy nyomást létrehozza.

Kérdezd meg tőle, hogy "mi vagy", és valamilyen válasszerűség fog visszatérni hozzád. Ez lehet, hogy csak egy benyomás vagy egy gondolat arról, hogy mi az. Lehet, hogy egy kis életet kell beléjük lehelned, hogy kicsald a választ. Nyugtázd.

Ezután kérdezd meg, hogy "ki vagy", és vedd rá, hogy azt mondja: "én". Ezt addig csináld, amíg nem "el nem száll".

Néha egy másik lény az eltávozottról egy másolatot hoz létre. Ezek a dolgok egy kicsit összekapcsolódnak. Ha ez történik, vedd észre, hogy mások másolják ezt, vetíts ki egy nyugtázást nekik azért, mert ezt csinálják, és ennek le kell állítania őket és szét kell oszlatnia a másolatot.

Néha egy másik lény próbál a távozóba kapaszkodni. Ha ez történik, vedd észre és nyugtázd ezért a másik lényt. Amikor az első elszáll, átválthatsz a másikra és kezelheted.

Megjegyzendő, hogy ezt a másolatokkal nem szabad csinálni (átváltani és a másolót kezelni), hacsak az csak egyvalaki és nagyon egyértelmű, ki az, mert ezek a dolgok nagyon szeretnek másolni (ez egyike az alapvető theta képességeknek), és hirtelen azon veheted észre magad, hogy egyszerre túl sokat akarsz kezelni.

Ha gondod akad, nem kapsz a kérdésre választ vagy akármi, folytasd és futtasd át őket az egyes eseményen (amelyik az "idők kezdetén" található, angyalokkal, kerubokkal, trombitásokkal és sok különböző dologgal, mint a szekérhajtóval (hatalmasnak lenni), a bölcs bolonddal (szabadnak lenni) vagy az akasztott emberrel (kitartani), és amelyik felállította az ezen univerzumbeli játékok szabályát, mint ahogy azt egy előző fejezetben megemlítettük).

Ha egyszerre túl sok minden kavarodik fel, akkor tarts egy kis szünetet, sétálj körbe szép dolgokra tekintve vagy bármely, az első fejezetekben található objektív eljárást végrehajtva.

Ezt addig folytasd, amíg le nem nyugszanak a dolgok, és jól nem érzed magad.

Ezek kezelésében egy könnyed és barátságos hozzáállást kell megvalósítanod.

Ha ezenközben úgy érzed, hogy a figyelmed olyasmire terelődik, ami saját magad lehasadt darabjának tűnik, mutattass rá vele arra a lényre, amelyiktől az elvált.

38.8 A teljesítményed feljavítása

Most pedig növeljük meg az ezeket eltávolító képességed.

Csukd be a szemed és képzelj el egy BT-t (mint egyfajta energia- vagy nyomásfoltot), nyugtázd azért, mert ott van és azzal a puszta ténnyel, hogy felismerted és nyugtáztad, küldd el és hagyd eltűnni a távolban.

Jó néhányat képzelj el és távolíts el ezekből, a testben jól meghatározott pontokba, körülötted a térbe, a falakba, a padlóba vagy a mennyezetbe helyezve ezeket.

Folytasd, amíg jól nem érzed magad ezzel kapcsolatban, és könnyedén nem tudod csinálni.

Ezután ismételd meg a 38.7 lépést, hogy még több elérhető entitást tudj kezelni.

Vedd észre, hogy azok, amelyeket te képzelsz el, egy kicsit más érzést keltenek mint az igaziak.

Természetesen néha úgy érzed, hogy elkaptál egy igazit, pedig csak te képzeled el. De ez rendben van, mert ha egy területről néhány elképzeltet eltávolítasz, akkor az igaziakat könnyebben tudod kezelni, és néha lemásolják az eltávolítást és a képzeletbelivel együtt ők is elhagynak téged.

Ha ezt jól elsajátítod, akkor a legtöbb esetben egy egyszerű nyugtázással is el tudod azokat távolítani.

38.9 Töredékek kezelése

Most pedig nézzük meg, van-e tudomásod olyan töredékről, amelyet te tartasz fent, különösen másokon.

Ha ezek közül bármelyiket észreveszed, mutattass velük arra, akitől elváltak. Ismételd addig, amíg el nem távoznak vagy valami eloszlik. Ha úgy tűnik, hogy jót mutattak, de nem lettek szabadok, kérdezd meg, hogy "ki vagy?", amíg csak el nem távoznak. Végső esetben, mint ahogy azt fentebb megbeszéltük, használd az 1-es eseményt.

Néha, amikor egy ilyet kezelsz, akkor több másikat, vagy más emberek töredékeit (a BT-ket) is megmutatja. Ha BT-nek tűnik, használd a mi/ki eljárást. De ne aggódj sokat emiatt, mert a "mutass rá" eljárás gyakran a BT-ken is ugyanúgy működik.

Ha már minden elérhetőt kezeltél (ha volt valami egyáltalán), akkor a következőképpen keresd őket:

Csukd be a szemed. Gondolj arra, hogy valakire a háta mögül ránézel, és embernek és a testében akarod tartani. Csak hangolódj rá erre a dologra. Egy látványról vagy egy alattad álló valakiről kaphatsz benyomást.

Akármin is hatolsz át, miközben ezt csinálod, mutattass rá vele arra, akitől elvált. El kell oszlania. Ha valami kapcsolat vagy akármi maradhatott a területen vagy azzal kapcsolatban, használd a "ki vagy" utasítást ehelyett, ha ez tűnik helyesnek. Hozd rendbe a területet a "mutass rá" és "ki vagy" utasítások használatával, amíg már semmi nem tartja ott a figyelmed.

Megjegyzendő, hogy akárhol lehetsz és akármit érzékelhetsz, tehát azután is nézheted az adott területet, hogy minden elszállt onnan, de semmi nem tarthatja ott a figyelmedet vagy erőltethet rád valamit, ha nem nézel oda.

Ezután ismételd ezt, egy másik olyan személyt kiválasztva, akit emberi állapotban akarsz tartani.

Amikor már nem találsz többet, változtasd meg úgy, hogy arra gondolsz, valaki testének a része vagy, szilárdan és emberinek akarod megtartani őt, és ismételd a fentieket.

38.10 Másokat emberinek tartani

Most menj egy népes helyre.

Válassz ki valakit és felváltva gondold azt, hogy emberinek tartod és hogy szabadon elengeded. Csináld ezt néhányszor, majd válassz ki valaki mást és ismételd meg. Folytasd, amíg jól nem érzed magad és hajlandó vagy másokat szabadnak hagyni.

Ezután a fentihez hasonlóan felváltva gondold azt, hogy mások emberinek akarnak tartani és szabadnak akarnak hagyni.

Ezután a fentihez hasonlóan felváltva gondold azt, hogy mások másokat emberinek akarnak tartani és szabadnak akarnak hagyni.

38.11 Végső lépés

Most ismételd meg a 38.7 (BT-kről szóló) és a 38.9 (töredékekről szóló) szakaszt és kezelj minden elérhető dolgot.

Ha ez a terület fogva tartja a figyelmed, haladj tovább és tanulmányozd a NOTS anyagokat és a Szuper Szció 6. fejezetét, és ezután futtasd újra a fentieket. De ha nem, akkor folytasd tovább a következő fejezettel és az alapos kezelést hagyd a második menetre.

Végül el akarod érni azt a pontot, ahol a BT-k nem befolyásolják a gondolataidat, nem gátolják az érzékeidet és nem tartanak vissza. És el akarod érni azt a pontot, ahol nem akarod a többieket emberi állapotban tartani azért, hogy jók, engedelmesek, stb. legyenek.

37. Univerzumok Az új könyv bemutatása 39. Energia