35. BELÉPÉSI PONTOKHa megtalálod azt a pontot, ahol beléptél egy játszmába, valamelyest csökkentheted a játszmában ezután keletkezett események súlyát, különösen ha megtalálod azokat azt az érdeklődést, vágyakat vagy valamilyen esztétikus vagy érdekes dolgot, amely belevont a játszmába.

Ez nem igazán gyógyítja meg azt, ami ezután következett, de lehetőséget nyújt arra, hogy kimozdítsd a későbbi eseményekre ragadt figyelmed és hogy egy kicsit az egész eseménysorozatból kilépj.

35.1 Kapcsolatok

Kiindulásként azokat a kapcsolatokat vizsgáljuk meg, amelyekbe ebben az életben kerültél.

Ezek lehetnek szexuális kapcsolatok vagy csupán erős barátságok, a hangsúly a másokkal létesített hosszú vagy intenzív kapcsolatokon van.

Minden egyes nagyobb kapcsolat esetében vizsgáld meg azt az eseményt, amikor a döntésed alapján vagy attól függetlenül belekerültél egy kapcsolatba.

Ez nem fogja felbontani a kapcsolatodat, csak akkor, ha azért küzdesz, hogy kikerülj belőle.

Megjegyzendő, hogy a boldog házasok gyakran mesélnek arról, hogy hogyan kerültek össze, és ez a kapcsolat megerősítését szolgálja, mivel újra feléleszti azokat a célokat, amelyekért az létezik.

Másrészről azok a kellemetlen szerelem-gyűlölet kapcsolatok, ahol valaki oda-vissza verődik, gyakran már a kezdetektől fogva tévedéseket és félreértéseket tartalmaz.

Ebben az esetben a személy hajlamos a későbbi problémákra figyelni, nem néz vissza és nem értékeli ki újra az eredeti feltevéseit. Néhány esetben az utólagos bölcsesség birtokában visszatekintve a kezdetekre megláthatod a azokat a hibás döntéseket és vágyálmokat, amelyek a rossz útra vezettek.

A hangsúly nem a csalások és a másokat vádolható dolgok keresésén van. Ezek nem szabadítanak ki a jelenlegi helyzetedből, hanem csak állandósítják azt.

Ehelyett vizsgáld meg azokat a vágyaidat és álmaidat és azt a dolgot, amiről úgy gondolod, hogy ott volt. Ez az, ami miatt ragaszkodsz a kapcsolathoz.

Ne add fel az álmaidat csak azért, mert rossz helyre irányultak. Ehelyett ismerd fel, hogy rossz célpontra rögzültek.

Az események futtatásánál szerzett tapasztalatunk azt mutatja, hogy a kritikus pont a legkorábbi rész futtatása, azé a ponté, ahol minden elkezdődött.

Tehát futtasd a kapcsolatok kezdetét úgy, mint mint egy eseményt, ezzel csökkentheted azon dolgoknak a súlyát, amelyek a kapcsolatban később történtek. Ezzel rendbetehetsz egy jó kapcsolatot úgy, hogy az még jobb lesz, és segít befejezni egy rossz kapcsolatot vagy segít kiheverni a múltban történt rossz hatásokat.

Használhatod az egyik korábbi részben megadott eseményfuttatási technikát is. Ha pedig az eseményfuttatás rosszabbá válik ahelyett, hogy rendbe hozná a dolgokat, keress egy korábbi hasonló eseményt, mivel a személy hajlamos újra és újra ugyanabba a helyzetbe kerülni.

Szentelj különleges figyelmet a céljaidnak, vágyaidnak, szándékaidnak, döntéseidnek és azoknak az elhatározásaidnak, amelyeket a kapcsolat érdekében hoztál.

35.2 Csoportok

Most azokat a csoportokat vizsgáljuk meg, amelyekhez szándékosan csatlakoztál és amelyek az életed fontos részét alkották vagy alkotják.

A belépésedet a fenti módon futtasd újra. Ez nem csak a csoporthoz csatlakozásodat tartalmazza, hanem azokat a döntéseket és eseményeket is, amelyek a csatlakozáshoz vezettek.

Néhány esetben azért csatlakoztál egy csoporthoz, hogy megoldást találj egy korábbi zűrzavaros állapotra. Ebben az esetben a csoporthoz csatlakozás a történet végén található.

Tehát keress egy korábbi zűrzavaros állapotot, amely a csatlakozás előtt létezett és amelyre a csoporthoz csatlakozás megoldás volt.

Ha volt egy előzetes zűrzavaros állapot, akkor futtasd a következőket azon az időszakon:

35.2.1 a) Milyen problémád volt akkor?

35.2.1 b) Milyen, a problémával kapcsolatos kommunikációt hagytál befejezetlenül?

Ezután futtasd:

35.2.2 a) Mit tettél akkor?

35.2.2 b) Mit nem mondtál akkor?

Ha nem érzed magad jobban a zűrzavarral kapcsolatban, akkor kezelj minden zaklatott állapotot (ARK törést), ami akkor történt, a korábbi fejezetben található eljárást felhasználva.

Futtathatsz több probléma eljárást is, (lásd az erre vonatkozó fejezetet), a zűrzavar idejére használva azt, ha még valami szükségesnek látszik.

Miután a zűrzavaros szakasz szétesett, futtasd a belépési pont eseményét, és ebben az esetben kicsit máshogy fogod látni a dolgokat, mint akkor, amikor a csoporthoz csatlakoztál.

Ez segít újraéleszteni a céljaidat és megnöveli a kívánatos csoporttal való kapcsolatodat és segít elválni egy nem kívánatos csoporttól.

35.3 Kényszerített csatlakozás

Vannak olyan csoportok (és néha még kapcsolatok) is, amelyekhez valaki kényszer hatására csatlakozik.

A hadseregbe sorozás egy példa, az iskolába iratkozás egy másik. Ami nem azt jelenti, hogy ezek mindig kényszer hatására történnek, de általában ez a helyzet.

Először a kényszerről kell egy kis töltést levenni. Futtasd a következőt:

35.3 a) Idézd fel azt, amikor valamihez való csatlakozásra kényszerítettek.

35.3 b) Hogyan tiltakoztál akkor?

35.3 c) Idézd fel azt, amikor mást csatlakozásra kényszerítettél.

35.3 d) Hogyan tiltakoztak akkor?

Amint ezzel szembe tudsz nézni, keress olyan jelentős belépési pontot, ahol kényszer hatására csatlakoztál, is futtasd ezt úgy, mint egy eseményt. Ezt azokra az esetekre is végezd el, amelyekben másokat csatlakozásra kényszerítettél. Ha pedig még szükséges, futtasd azokat az eseményeket is, amikor mások másokat csatlakozásra kényszerítettek.

35.4 Meghiúsult célok

Egy erős szándék vagy cél szintén egy kezdet és egyfajta játszmába lépési pont. Néha egy kívánatos cél felé törekvés a későbbi nehézségek és hibák hatására rossz vágányra terelődhet és a kétségbeesés miatt félbeszakadhat ahelyett, hogy a célt valaki csak félretenné, mert valami más kezdi el őt érdekelni.

Ezeket a meghiúsult célokat szintén rendbe kell tenni úgy, hogy megkeresed azt az időszakot, amikor még megvolt az eredeti célod, majd eseményként futtatod, különleges figyelmet fordítva annak a pillanatnak, amelyben eredetileg e mellett a cél mellett elkötelezted magad.

Ugyanúgy, mint a fent belépési pontokban, az első pillanathoz visszatérés csökkenti a későbbi hibák súlyát.

A fentebbiekhez hasonlóan pedig ez sem erőlteti rád azt, hogy a célodat újra el akard érni vagy hogy fel akarj hagyni vele, egyszerűen csak a szabad választás lehetőségét állítja helyre. Amint a hibáid súlya eltűnik, a régi szándékaidat kedved szerint újra felelevenítheted vagy akár el is temetheted és ez csak a jelenbeli kívánságaidtól függ.

35.5 Kívánatos célok

Miután rendbe tettük a meghiúsult célokat, jólesik egy pozitív eljárást futtatni ezen a területen.

35.5 a) Keress egy kívánatos célt.

35.5 b) Keress egy valaki más vagy mások számára kívánatos célt.

35.6 Tanulás

Mivel olyan értékes dolgokat tanulni, lássuk, fel tudjuk-e újra éleszteni a lelkesedésed ezen a területen.

36.6 a) Mit akartál megtanulni?

36.6 b) Mikor volt ez?

36.6 c) Mit akart valaki más megtanulni?

36.6 d) Mikor volt ez?

35.7 Testhez csatlakozás

A haladóbb tanulóknak és a könyvön másodszor áthaladóknak nagyon hasznos lehet a jelenlegi testhez csatlakozás eseményének a futtatása.

Ennek az egyik legfontosabb részét azok a döntések és elhatározások alkotják, amelyeket valaki a jelenlegi élete kezdetekor hozott.

Mivel az idők során mindenki sok testet felvett, lehet, hogy ezt az eseményt egy hosszú lánc végén találod, és korábbi hasonló testhez csatlakozásokat is futtatnod kell.

35.8 Az életek feltérképezése

Ez határozottan egy haladóbb lépés és akkorra kell hagynod, amikor már elég adatot gyűjtöttél már össze közelmúltbeli életeidről az egyszerű, különösen a könyv elején megadott felidéző eljárásokkal.

Amikor már készen állsz erre, kezdd el felvázolni az általad ismert elmúlt néhány ezer évben élt életeidet.

Kezdd a legkorábbival, vizsgáld meg, hogy milyen szándékokkal léptél be abba az életbe és vizsgáld meg, hogy hogyan haladtál. Vedd tekintetbe azt, hogy a következő életed egy megoldás vagy válasz az előzőre, és ismét vizsgáld meg a szándékaidat és hogy mi történt valójában.

Így előrehaladva képesnek kell lenned néhány üres helyet legalább nagyjából kitölteni és látni, hogy ezek milyen kapcsolatban állnak egymással.

Látni fogsz olyan dolgokat, amelyek most nagyon fontosak vagy régen nagyon fontosak voltak a számodra, olyanokat, amelyeket életről életre állhatatosan fenntartottál és látni fogod, hogy hol vergődtél ide-oda, amikor egy akadályon próbáltál meg átjutni.

Ezt végezve esetenként egy olyan különlegesen jelentős eseménybe ütközhetsz, amelyet ki kell futtatnod.

34. Implantok Az új könyv bemutatása 36. Belépés ebbe az univerzumba