31. HALADÓ ESEMÉNYFUTTATÁSEzek már olyan nehezebb területek, ahol az eseményfuttatás nagyon jól használható. Egy képzett személy lehet, hogy ezt korábban futtatná, de amíg a fájdalmat és veszteséget tartalmazó egyszerűbb eseményeket kezelésében nem érsz el sikereket, addig lehet, hogy túl sok ellenállásba ütközöl.

Ha az események kezelése már nagyon jól megy, a technika pedig csak akadályoz és szükségtelennek tűnik, akkor haladj tovább és a kezelt területen inkább válts át az egyszerű felidézésre ahelyett, hogy egy lassú technikával visszafognád magad. Néhány itt megadott terület viszont elég nehézséget támaszthat még akkor is, ha a könnyebb dolgokon képes vagy keresztüljutni.

Tehát használd az ítélőképességed. Egyrészt keveset használ, ha anélkül ugrálsz eseményről eseményre, hogy rendbe tennéd a dolgokat, ám másrészt nem kívánatos az, hogy a lassú haladást erőltesd, amikor szárnyalhatsz is. Ha a könyvön végighaladva jó munkát végeztél, akkor elég tapasztalattal és megértéssel kell rendelkezned ahhoz, hogy elbíráld, mikor haladsz jól vagy rosszul és eszerint kell sebességet váltanod.

31.1 Drogok kezelése

Mielőtt közvetlenül a drogok bevételének az eseményét kezelnéd, ki kell futtatnod minden, a drogos eseménnyel kapcsolatos fájdalmat, érzetet, érzelmet vagy viselkedést, amelyet a a korábbi eseményfuttatásról szóló fejezetekben nem céloztál meg.

Legfőképpen pedig azokat a fájdalmakat, érzetet, érzelmeket vagy viselkedéseket kell futtatni, amelyek a drogos eseményt megelőzően léteztek és amelyekre a drog megoldás volt.

Ezt mind az orvosi szerekre, mind az utcai kábítószerekre alkalmazni kell, még az alkoholra, a cigarettára és minden, fájdalmat vagy érzetet keltő vagy elnyomó vegyszerekre is.

Készíts listát az általad bevett különböző szerekről.

Egyesével haladj végig rajta, a sorban a legérdekesebbel kezdve, és mindegyik tételre írd le azokat fájdalmakat, érzeteket, érzelmeket vagy viselkedéseket, amelyek kapcsolatba hozhatók vele.

Ezután írd le azokat, amelyek a szer bevételét megelőzően már megvoltak (és amelyek az okai lehetnek annak, hogy beszedted). Ezen is haladj végig egyesével, a sorban a legérdekesebbel kezdve, és mindegyikre futtasd azt az eseményláncot, amely a fájdalmat, az érzetet vagy akármit okozhatta.

A fejfájás esetében (ami az aszpirin szedésének a leggyakoribb oka) a jellegzetes feji fájdalomra futtathatod (pontosan meghatározott fájdalmakra, nem pedig csak az általánosság a fejfájásra), de más tényezők is lehetnek, amelyeket ebben a fejezetben még be fogunk mutatni.

Az idegességre (amely a cigarettázással hozható kapcsolatba) a félelmet vagy a veszélyt tartalmazó eseményeket lehet szükséges futtatni. Próbálj meg olyanokat találni, amelyekben valós fenyegetettség található.

A depresszióra (amely a drogozásnak és az alkoholizmusnak is a közös oka) a veszteséget vagy a kudarcot tartalmazó eseményeket lehet szükséges futtatni.

Ezt pedig olyan események futtatásával egyensúlyozd ki, amelyekben másoknak okozod a fájdalmat vagy a különböző érzeteket.

31.2 Drogos események

Ezután futtasd ki azokat az eseményeket, amikor drogot veszel be, adsz másoknak, vagy mások adnak másoknak.

Ezek esetében válassz ki egy jelentős eseményt, és futtasd ki a korábbi hasonlóakat is. Ezután válassz egy másikat és tedd ugyanezt, amíg el nem jutsz odáig, hogy a drogos állapotaiddal szembe tudsz nézni és az egész témakör széthullik. Néhány régi űrutazó civilizáció a népességük legnagyobb részét elkábítva tartotta, neked pedig észre kell venned és szembe kell nézned azokkal a döntésekkel és elhatározásokkal, amelyeket az ilyen események alatt hoztál.

Az olyan súlyos, elmét befolyásoló kábítószeres utazások (tripek), mint amelyet például az LSD szedése okoz, különleges problémát jelenthet. Egy rossz utazás sok különböző régi eseményt kavarhat fel. Ebben az esetben szükséged lehet arra, hogy minden előjövő dolgot feljegyezz és egyesével futtass.

31.3 Visszamaradt mérgek

A tested olyan visszamaradt mérgekkel lehet telítődve, amelyek a drogoktól és a társadalmunkban hemzsegő különböző toxinoktól származnak.

Most semmit sem akarok ajánlani, csupán azt javaslom, hogy nézd át a témakört, tudj meg többet és vizsgáld meg, hogy szükséges-e tenned valamit azért, hogy a tested jobb állapotba kerüljön.

A homeopátia a szövetekbe zárt mérgek kezelésére szakosodott és sok jó könyvet találhatsz ezen a területen.

Egy intenzív testmozgás- és vitaminprogram nagy segítség lehet. Olvasd el Adele Davis, Linus Pauling és mások táplálkozási ajánlásait.

A testednek viszont ne kezdj el hódolni és ne tulajdoníts magadnak kisebb szerepet. Ha igazán magasra jutottál, képes lehetsz a testedből kiüríttetni a mérgeket csupán azáltal, hogy egyszerűen a testedbe irányítod ezt a szándékot. Őszintén szólva az első néhány fejezetben megadott gyakorlatok a legerősebbek, ha már egyszer képes vagy szándékot észlelni és azt erősen kivetíteni.

Használd az ítélőképességed.

31.4 A tudatosság nyereségei

Néha valaki egy drogos utazásból új szellemi tudatosságra tehet szert. Esetenként feloldhat valamit vagy szembenézhet valamivel..

Ezek tényleges nyereségek.

A drog által a testre kifejtett hatás viszont károsíthatja őt. Néha pedig ezeket valami másnak az elfojtása árán kapod meg.

Ezért az enyhülési ponthoz vagy az új tudatossághoz némi mentális"tömeg" vagy súly is kapcsolódhat, és így a enyhülés nem teljes, nem teljesen nyugtázott és megtapasztalt.

Nem csak az a szép benne, hogy nem jutsz el a teljes tudatossághoz, hanem a tökéletlenség visszavihet téged a drogokhoz.

Ezért az enyhülés vagy az új tudatosságra ébredés pontját rendbe kell hozni és egy drogmentes környezetben kell megtapasztalni.

Ezt ugyanazzal a módszerrel kell végezni, mint amellyel a túlfuttatott (azaz az enyhülési ponton túlvitt) eljárásban a kioldódás vagy befejeződés pontját visszaállítottad.

Ezért ha drog szedése közben ez történt veled, tedd a következőket, amíg nem rehabilitáltad a kioldódást:

31.4 a) Figyeld meg az enyhülés egy pillanatát.

31.4 b) Ha ugyanaz az enyhülés többször előfordul, akkor figyeld meg hogy mennyiszer történt meg.

31.4 c) Figyeld meg, mikor történt vagy mikor történt meg először.

31.4 d) Figyeld meg, hogy mi oldódott ki, illetve milyen új tudatosságot értél el

31.4 e) Nyugtázd a maga teljességében

31.4 f) A jelenben újra hozd létre az enyhülés vagy az új tudatosságra kerülés érzetét.

Megjegyzendő, hogy minden hatás, amelyet drog hozott létre, a drog nélkül tudatosan is létrehozható (lásd lentebb).

31.5 Másfajta drog kezelés

Bármilyen, téged a vonzásában tartó drogtól való megszabadulásnak fontos lépése az, hogy a kívánatos érzetet (vagy érzeteket, ezek mindegyikét egyenként), amelyeket a drog váltott ki, az irányításod alá helyezed.

Ezt úgy végzed, hogy teljes hűséggel elképzeled az érzetet, majd magad körül minden irányban a falba és nagyobb tárgybakba helyezed. Ezt addig folytasd, amíg az érzetet valamennyire fel tudod erősíteni és az adott területen ténylegesen nem érzel valamit. Ezután kezdd el váltakozva a falba és a testedbe helyezni, amíg anélkül, hogy drogot szednél, az érzetet a testedben elő nem tudod idézni.

Tulajdonképpen bármilyen fájdalomra vagy érzetre meg tudod ténylegesen csinálni azt, hogy az irányításod alá helyezed. Szintén ez az egyik legjobb fejfájást kezelő assziszt, vagyis hogy a fejfájás érzetét a falba helyezed.

31.6 A szellemi oldal

Több létezik, mint csupán a test. A lény maga is energiamezőket és a különféle nem-fizikai gépezeteket és tömegeket (asztráltesteket és hasonlókat) működtet, és ezek közül a gépezetek közül sok még a jelenleg is megvan és működik, még ha nem is tud róla.

Ezek a dolgok leginkább a személy agyához kapcsolódnak és ezért halogattuk eddig a fejfájás kezelését. A személy a saját energiamezőivel gyakran valóban létrehoz ilyen behatásokat.

Most viszont azokkal az eseményekkel fogunk foglalkozni, amelyek ilyen dolgokat tartalmaznak.

31.7 Interiorizáció

A lény valójában semmilyen helyet nem foglal el, de azt gondolja, hogy egy bizonyos helyen tartózkodik és különböző helyekről befolyásolja a környezetét.

Optimális esetben a lény a testén kívül található és egyszerűen belenyúl ahhoz, hogy működtesse azt. Normális állapotban ezekből a"gépezetekből" egy jókora mennyiséget tart kívül, sőt egy külső helyzetből jobban tudja ezeket működtetni és könnyebben meg tudja javítani, mivel nem keveredik össze a test saját energiamezőivel.

A személy és a gépezetei viszont különböző okok miatt (beleértve azt, hogy megvédje a veszélytől) a testbe omolhatnak, idővel pedig egyre jobban a testével kezdi el azonosítani magát, míg csak hajlamos nem lesz benne maradni, ugyanis gondolatban azzal azonosítja magát.

A legtöbb ember manapság határozottan a testében található, és a "théta" típusú gépezeteinek nagy részét is benne tartja.

Mielőtt viszont a testébe interiorizálódott volna, odakint volt és interiorizációs események is léteznek, amelyek némelyike tekintélyes erővel rendelkezik. Remélhetőleg a korábbi exteriorizációs fejezetekkel már sok terhet leszedtünk ezekről, de lehet, hogy az eseményekkel is kell foglalkozni.

Ebben az esetben meg kell keresni azt a legvalószínűbb cselekedetet, amely az adott területtel összefüggésben van és kifejezetten azt kell futtatni.

Nézd át a következő listát és válaszd ki közülük a legérdekesebbnek tűnőt. Miután kezelted, válassz egy másikat, és így tovább, amíg el nem jutsz oda, hogy igazán jól érzed magad a témában kapcsolatban.

 1. rávettek arra, hogy belemenj
 2. beletettek
 3. valamibe interiorizáltak
 4. rávettek arra, hogy bele akarj menni
 5. bele kellett jutnod
 6. nem tudtál bejutni
 7. kidobódtál a térből
 8. csapdába estél
 9. beleerőltettek
 10. behúztak
 11. betoltak

A kiválasztott tételt a következő felidézéses eljárás futtatásával kezeld. A megszövegezés az első (rávettek arra, hogy bele akarj menni) tételre van megadva és a többihez ezt kell igazítani. Írd le a megfelelő szöveget (mint például "idézd fel valaki más csapdába ejtését") minden utasításra, mielőtt elkezded futtatni az eljárást

31.7 a) Idézd fel azt, amikor rávettek arra, hogy belemenj

31.7 b) Idézd fel azt, amikor mást rávettek arra, hogy belemenjen

31.7 c) Idézd fel azt, amikor valaki más mást rávett arra, hogy belemenjen

31.7 d) Idézd fel azt, rávetted magad arra, hogy belemenj

A tétel lehet, hogy egy egyszerű felidézés hatására teljesen széthullik. Ha mégsem, akkor kezdd el az eseményfuttatást azzal a lánccal, ahol ez veled történt, majd ezután futtasd azt a láncot, amelyben másokkal teszed ugyanezt.

Ezt a fenti listából több más tétel kiválasztásával addig folytasd, amíg igazán jól nem érzed magad a dolgokba interiorizálódással és a belőlük történő exteriorizálódással kapcsolatban.

Ne aggódj amiatt, hogy a testeden kívül vagy belül vagy-e, mikor végzel. Az igazság az, hogy ez egy viszonylagos dolog, valamennyire mind a kettő igaz (legalábbis a testedben mindig tartasz valamit, hogy fenntartsd a működését, valamint egy kevés dolog mindig odakint is van, hogy el tudj igazodni az univerzumban).

Megjegyzendő, hogy a testen kívüli állapotban történő észlelés egy másik téma és nem tartozik ezen eljárások futtatásához. Egy kicsit már foglalkoztunk ezzel a területtel és még több mindent fogunk tenni, tehát ne aggódj emiatt.

31.8 Összeomlott tér

Az interiorizáció mellett létezik egy hasonló jelenség, amelyben a lény tere és energiamezői a személyre ráomlanak. A horgonypontjai (azok a pontok, amelyekkel meghatározza a terét) messze kint vannak, és a világ fényesnek és ragyogónak tűnik, a személy jól érzi magát és boldog, majd valami rossz történik és a személy összeomlik.

Ez egy testetlen lélekkel ugyanúgy megtörténhet, mint egy testben találhatóval vagy egy testet használóval.

Ez ugyanúgy futtatandó, mint a fenti interiorizáció, de a most következő listát kell használni:

 1. A világ bezárult
 2. A tér összeomlott
 3. Az energiád összeomlott
 4. A horgonypontok összeomlottak
 5. A horgonypontok becsapódtak
 6. Minden összeomlott
 7. A tér fenntartása megszűnik
 8. Az energiád fenntartása megszűnik
 9. A viszonyítási rendszered összedőlt
 10. Betemetődés
 11. Visszahúzódás
 12. Mindentől visszahúzódva
 13. Az egész teljesen valótlanná változtatása

Megjegyzendő hogy mindig te omlasz a saját teredbe. Lehet, hogy mások olyan dolgokat tesznek veled, amivel rávesznek arra, hogy ezt tedd, de csak te tudod összeomlasztani a saját horgonypontjaidat, nem számít, hogy hány kellemetlenkedő ember próbál meg téged megdolgozni.

Ez akkor történik gyakran, amikor rossz hírt kapsz.

31.9 Energiasugarak

Ez a rész az első menetben túl haladó lehet. Ha ez történik, hagyd a második menetre.

Amint valaki a gondolatokkal és posztulátumokkal működtetés szintje alá süllyedt (amikor pusztán a szándék által történnek dolgok), a személy energiát kezd el használni arra, hogy a dolgokat mozgásba hozza.

A személy gyakran irányít energiasugarakat a fejébe, a tarkójába, fel és le a gerincébe és a napfonadékába (a gyomrába). Gyakran (lasszószerűen) a törzse köré hajlít egy sugarat, és ezt használja arra, hogy a testet kirántsa a veszélyből.

Néha pedig ezek a sugarak a testet is befolyásolhatják és fejfájást, gyomorfájást, kisebb görcsöket és a belek felfúvódását okozhatják.

Néha enyhíthetsz ezeken a fájdalmakon úgy, hogy rájössz, mit tesz az energiád és megfordítod az áramlásának az irányát, vagy váltakozva eltúlzod és csökkented vagy megfordítod azt.

Az egyik legközönségesebb esemény az, hogy valami fájdalmat okoz, amely az idegcsatornákon keresztül az agyba fut, azután pedig egy energiasugarat küldesz a fejbe azért, hogy ellenállj és elnyomd a fájdalmat. Ez fejfájást okozhat. Vedd észre, hogy néha a stresszt is fejfájás követi, amint a lény azt visszalöki az agyi területekre (ahonnan az érzetek hozzá áramlanak).

Később még többet fogunk foglalkozni az energiasugarakkal, de lássuk, hogy tudunk-e futtatni néhány eseményt.

Nézz át egy olyan enyhe eseményt, amelyben valami ilyesmi történik. Nézd meg, hogy a saját energiád viselkedését észre tudod-e venni az eseményben. Összpontosíts arra, hogy te mint szellem mit teszel automatikusan (amelyről akkor lehet, hogy nem volt tudomásod) ahelyett, hogy a testeddel mi történik. Amint érzel valamit azzal kapcsolatban, hogy mit tett az energiád abban az időpontban, futtasd eseményláncolatként az energiának ezt viselkedésmódját.

31.10 Testek megvédése

A lény valójában semmilyen helyet nem foglal el. A létezése több univerzumra kiterjed, így a helyét sem lehet egyetlen univerzumra korlátozni.

Korábbi állapotában még tudatában volt ennek és tudta, hogy csak kinyúl a teremtett univerzumokba, amikor dolgokat működtet és tapasztal meg.

Mivel az egész univerzumon kívül helyezkedik el, nincs semmilyen oka arra, hogy a testeket egy mögöttük elhelyezkedő külső pontból irányítsa. Így hát a testeket belülről fogja működtetni (miközben teljesen exteriorizált állapotban van).

Azaz a testen belülre esik az első választása, ahol egy működtetési központot, vagyis egy érzékelő és irányítópontot fenntart.

Ezen a szinten úgy lehet a testre gondolni, mint egy mérhetetlenül nagyobb lény piciny darabjára.

Végül a lény arra a szintre süllyed le, ahol több helyett csupán egyetlen testet képes működtetni, és problémája van azzal, hogy akarata szerint újrateremtse azt. Így veszteségeket szenved el, amint a testei elpusztulnak, és megpróbálja megvédeni azokat.

Végül túl mély összekapcsolódik a testtel, és elkezdi megtapasztalni a fájdalmat.

Ez az a pont, ahol úgy dönt, hogy túl kellemetlen a testben lenni, és elkezd a test mögött egy olyan működtető központot felépíteni, ahol biztonságban van.

Tehát az exterior irányítási pont már egy aberráció. A folyamat a következő:

a) működtetés egy interior irányítópontból

b) működtetés egy exterior irányítópontból és végül

c) az exterior irányítópont beomlik a testbe, ahogy azt már korábban, az interiorizációs eseményben megtárgyaltuk.

Megjegyzendő, hogy ezekben a korai eseményekben, ahol a lény magától értetődően egy interior irányítási pontból működtet dolgokat, egyidejűleg tudatában van annak, hogy más helyeken is létezik, ez egyszerűen egy azok közül a helyek közül, ahol a lény működik.

Ha el tudod érni ezt a korábbi időszakot, akkor futtasd azokat az eseményeket, ahol megvéded a tested.

A legkorábbiakban még valaki – miközben a testében egy pontból működteti dolgokat – néhány ilyen működtetési pontot a teste köré vetít, hogy megvédje azt.

Ha az egész irreálisnak tűnik, akkor most lépd át. Egy későbbi fejezetben többet fogunk foglalkozni a testek működtetésének témakörében, és ezt az eljárást a második menetben is előveheted.

31.11 "Théta" esemény

Gondolkozz el azon, hogy milyen bajba kerülhet egy test nélkül működő szabad szellem (egy gondolkodási egység, vagy thetán).

Nézd meg, hogy tudsz-e néhány ilyen eseményláncot futtatni.

Ennek kapcsán néhány érdekes ötletet fogalmaz meg Hubbard Az ember története című könyve.

Viszont szigorúan csak a könnyű eseményekkel foglalkozz. Ne fuss bele a kemény kondicionáló vagy implantparancsokba. Azokat a későbbi fejezetekben fogjuk megtekinteni.

Még egyszer megemlítem, hogy ez lehet, hogy az első menetben túl nehéz lesz, későbbre kell hagynod.

30. Helyek Az új könyv bemutatása 32. Az érzékelés és az orientáció növelése