HA BAJBA KERÜLSZ

Ahogy az öntisztítás technológiájában egyre jobban fejleszted a képességeidet, elérsz arra a pontra, amikor egyértelmű lesz a számodra az, hogy az egyik feladatban vagy gyakorlatban mikor rontottál el valamit. Amikor ez történik, tarts szünetet és hagyd egy kicsit lecsillapodni a dolgokat. Azután tekints vissza és próbáld meg kitalálni, hogy mi romlott el és javítsd meg, általában úgy, hogy helyesen végzed el a feladatot és befejezed azt.

Egy kezdő ellenben sokkal hajlamosabb arra, hogy hibákat kövessen el és lehet, hogy nem tud eleget ahhoz, hogy kitalálja, mi ment rosszul. Ennek hatására nyugtalan, zavart vagy valamiféle "feltöltött" állapotba kerülsz.

A legfontosabb dolog, amiről tudnod kell az, hogy nem számít, mennyire rontottad el, le fog csillapodni és el fog tűnni. Még a legszélsőségesebb esetekben is néhány nap vagy egy hét múlva minden jobb lesz.

Amikor a saját elméddel dolgozol, te vagy az, aki felkavarja a dolgokat, és ha félbehagyod a munkát és másra irányítod a figyelmedet, a töltés el fog tűnni. Ez nem ugyanaz, mint az "igazi" világ, ahol más taszigálja az orrod elé a dolgokat.

Tehát ha bajba kerülsz, adj a dolgoknak egy kis időt, hogy lecsillapodjanak. Nézz körbe és vegyél észre szép dolgokat, gondolj kellemesebb pillanatokra, vagy csinálj valamit, amit élvezel. Amikor jobban érzed magad, menj vissza és olvasd el újra a fejezetet, és talán néhány korábbi fejezetet is.

Az első fejezetek arra összpontosítanak, hogy olyan technikát nyújtsanak, amely a nehézségek felmerülése esetén is hasznosak és fokozatosan olyan alapvető készségeket és eljárásokat mutatnak be, amelyekkel távol tarthatod magad a bajtól és segítenek rájönni, hogy mit rontottál el. Ha úgy találod, hogy megfeneklettél és nem tudod, hogy mihez kezdjél, menj vissza, és még egyszer végezd el az első néhány fejezetet.

A leggyakrabban előforduló hibák:

  1. Nem értetted meg az eljárást és valami mást csináltál. A megoldás az, hogy újra áttanulmányozod és jól csinálod.
  2. Az eljárás számodra egyszerűen túl nehéz és soha nem kezdett el igazán futni. Csak vedd észre azt, hogy ez történt és hagyd ki azt, amíg legközelebb végig nem haladsz a könyvön.
  3. Már egyszer jó eredményt értél el, de utána tovább erőszakoltad azt. Ezért vedd észre, hogy mikor érezted igazán jól magad az eljárás közben és találd meg azt a pontot, ahol azt befejezted.
  4. Az eljárás egészen jól kezdett el futni, de valami elvonta a figyelmedet vagy valami más miatt abbahagytad azt anélkül, hogy befejezted volna. Néha ez problémát okoz a következő eljárásban, ezért menj vissza az előzőleg futtatott eljárásokhoz, és fejezz be mindent, amit félbehagytál.
  5. Akkor próbáltál meg egy eljárást futtatni, amikor más módon zavartak meg, fáradt, éhes, zaklatott, kábult voltál, vagy valamely más okból képtelen voltál a koncentrálásra. Néhány eljárás ilyen körülmények között is működik, mások nem. A megoldás az, hogy akkor futtasd újra az eljárást, amikor már jobban vagy, vagy használj olyan eljárásokat, amelyek a közvetlenül a helyzetet kezelik.

Általában akkor kell a legjobban érezned magad, amikor új dolgokat tanulsz és ezekkel előre akarsz haladni. Ezek közül a technikák közül sok akkor is segít, amikor nem vagy formában, de ebben az esetben inkább ragaszkodj a már megtanult és jól bevált anyagokhoz.

Néhány dolog neked könnyebb lehet, mint másoknak, és ha a képességeid vagy a koncentrációd a normális szint alatt van, a legkönnyebbek működnek a legjobban. Tehát ne értékeld le a túl könnyű vagy egyszerű dolgokat. Ezek azok, amelyek akkor is működhetnek, amikor beteg, erőtlen vagy félig eszméletlen vagy.

Ha a könyv óvatlan lapozgatásától mégis túlságosan felkavarodnál, adj egy kis időt a dolgoknak, hogy lecsillapodjanak, utána gyere vissza és csináld rendesen, egyszerre egy fejezettel foglalkozva ahelyett, hogy mindent egyszerre próbálsz meg megcsinálni.

Tanácsok és figyelmeztetés Az új könyv bemutatása 1. Kezdő lépések