Üdvözlet

Két tanuló TR-ezik Két tanuló TR-ezik

Clearbird üdvözöl

A személyes fejlődés, a megnövekedett képességek és a személyes szabadság eléréséhez alkalmas technológiát hozunk most nyilvánosságra. A kiadványaink főleg a néhai Ron Hubbard (1911-1986) által kifejlesztett technológiákon alapulnak.

A jelen kiadvány az edzőgyakorlatokat (angolul Training Routines, azaz TR-eket) tárgyalja. A TR-ek olyan, két személy közötti kommunikációra használatos gyakorlatokat tartalmaznak, amelyeket az auditálás során használunk fel.

Ez a kézikönyv Clearbird A clearhez vezető út című kiadványának is részét képezi, amely az auditálással kapcsolatos fő kiadványunk. A TR-eket a A clearhez vezető út 0-s szintje előtt tökéletesen be kell gyakorolni, ugyanis ezek képezik az auditortanuló által elsajátítandó képességek gerincét.

A TR-ek kommunikációs és az ülés sima lefolytatásával kapcsolatos gyakorlatok, amelyeket addig kell ismételni, amíg az ülések során az auditorként szükséges szintet a tanulók el nem érik. A TR-ek a kommunikáció alapvető részeivel foglalkoznak és azt gyakoroltatják be. A sikerhez a jó TR-eken keresztül vezet az út – és ez nem csak az auditálásra, hanem magára az életre is igaz.

Ezeket a gyakorlatokat betéve kell ismerned, valamint auditorként könnyedén, minden nehézség nélkül tudnod kell használni. A TR-ek a különböző társadalmi helyzetekben is rendkívül fontosak. Órák tucatjait kell kemény munkával – és rengeteg szórakozással – tölteni ahhoz, hogy azokat megfelelően elsajátítsd.

R. Hubbard úgy becsülte, hogy többé-kevésbé egy teljes hetet kell azzal töltened, hogy idáig eljuss. A tanfolyamot ennek ellenére a cél eléréséig kell végezni, egy megfelelően végzett tanfolyamnak nincs időbeni korlátja. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hátteredtől függően a tanfolyam elvégzésének időtartama 7 teljes naptól néhány hétig is eltarthat.

Mit érhetsz el a tanfolyam végeztével?

A TR-ek zárójelenségéből:

A TR-ek gyakorlatok. Ez azt jelenti, hogy olyan objektív tevékenységek, amelyek célja a tanulónál bizonyos képességek elérése. A gyakorlatok nem arról szólnak, hogy a tanuló egy adott témával kapcsolatban hogyan érzi magát, hanem hogy a tevékenységeket mennyire jól képes végrehajtani.

Így amikor lentebb a zárójelenség kifejezést használjuk, nem az eljárásoknál használt értelemben alkalmazzuk, hanem a hozzáértésnek azt a szintjét jelezzük, amellyel a vizsgán át lehet menni.

Akár edző, akár tanuló valaki, a gyakorlatok során mindig fontos tudnia, hogy mely célokat kívánjátok elérni. Ez a szakasz ezt tisztázza le és már a gyakorlatok végzésének kezdetétől ismerni kell őket. Az oktatás és az edzés nem véleménytől, hanem a gyakorlatok értékes végtermékének létrehozásától és a zárójelenség elérésétől függ.

A TR-ek elsődleges értékes végterméke:
Olyan professzionális auditor, aki pusztán a kommunikáció kezelésével fent tudja tartani a preclear érdeklődését a saját esete iránt, valamint hajlandóságát, hogy beszéljen az auditorhoz (az ülésben meghatározása).
A TR-ek másodlagos értékes végterméke:
Olyan személy, aki egy professzionális auditor ülésbeli és társadalmi fellépésével rendelkezik. Ez a fellépés úgy foglalható össze, mint egy olyan személy, aki képes bárkit pusztán kommunikációval kezelni, és akinek a kommunikációja bármilyen ülésbeli vagy szociális helyzetben helytálló – függetlenül attól, hogy az mennyire kemény.
A TR-ek zárójelensége
Olyan személy, aki a fenti két végterméket tökéletesen meg képes tenni és aki tudja, hogy mostantól kezdve ezeket mindig képes megtenni.

Az előzetes követelményekkel kapcsolatos megjegyzés

Azok a tanulók, akik komolyabb kábítószeres történettel rendelkeznek, az Auditori TR tanfolyam végzése során nehézségekkel találkozhatnak.

Az ilyen tanulóknak először a kábítószer-problémáit és annak hatásait kell először rendezni. R. Hubbard tervezett egy Megtisztító Rundown nevű szaunaprogramot vagy eljárásfuttatást, amelynek az volt a célja, hogy a testből kábítószerek hatásait eltávolítsa. Ez a sikeres Auditori TR tanfolyam előzetes követelménye. Közismert, hogy az Auditori TR tanfolyam az esetállapotot jelentős mértékben képes megváltoztatni és javítani.

Amíg auditálásban részesülsz, TR tanfolyamot nem szabad végezni. Noha a cél a képességek elsajátítása és nem a személyes nyereség elérése, ne kockáztasd meg, hogy több esetváltoztató tevékenységet keversz össze. Így a szabály az, hogy a teljes TR tanfolyamot csak akkor szabad elvégezni, amikor a preclear nem részesül auditálásban. Mindenféle auditálásban való részvétel vagy egy teljes fokozat elvégzése után el szabad végezni, de auditálásban részesülés közben nem.

Biztosak vagyunk abban, hogy élvezni fogod!

Clear Bird auditori TR tanfolyama Clear Bird auditori TR tanfolyama Demonstrációs gyakorlatok